Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 13 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Româniacurata.ro Retrocedările de milioane ale lui Onțanu. Rețeta ”avocatei paravan” aplicată și în cazul Luiza Mărgărit-Marius Locic

ro

07 Apr, 2016 15:18 2649 Marime text
 
Arestat într-un dosar penal legat de modul în care a reconstituit dreptul de proprietate asupra unor terenuri în Sectorul 2, Neculai Onțanu este implicat și în alte retrocedări dubioase. România Curată a descoperit o altă situație în care, exact ca în cazul Loredana Radu-Gabriel Oprea, Primăria Sectorului 2 a folosit rețeta ”avocatului paravan” care cumpără dreptul litigios pentru terenuri de la moștenitorii de drept, pentru ca apoi ”beneficiarul din umbră” să le cedeze către anumiți destinatari finali.
 
E cazul unei familii de nonagenari din județul Argeș, care deținuseră nordul Insulei Fundeni. După 9 ani de procese (detalii aici), Stela și Virgil Andronescu, cărora autoritățile le refuzau punerea în posesie, deși instanța le-a dat câstig de cauză, au obosit și au cedat. Îl angajaseră să-i reprezinte pe Ion Igret, un avocat cu experiență, același care a reprezentat și interesele imobiliare ale prințului Paul de România.
 
”Am vrut ca părinții mei să mai apuce să se bucure câțiva ani de rodul moștenirii”
 
Adrian Andronescu, fiul bătrânei, care a ajutat-o pe mama lui în demersurile de recuperare a imobilelor confiscate de comuniști, iși amintește că avocatul Igret, după ce o perioadă a înaintat anevoie în demersurile legale, le-a făcut clienților săi o propunere alternativă la lupta în justiție: ”Când n-am mai putut, l-am întrebat ce e de făcut. Domnul avocat ne-a spus ca o soluție e să vindem drepturile succesorale și litigioase. Ulterior ne-a prezentat pe cineva interesat să ne cumpere drepturile asupra terenurilor în posesia cărora urma să intrăm. Am fost de acord și avocatul ne-a dus în zona Pieței Dorobanți, la biroul domnului Marius Locic. Acesta ne-a oferit 350.000 euro. Am fost mulțumiți, nu pot nega asta, fiindcă eram obosiți de atâtea procese, părinții mei erau foarte înaintați în vârstă, iar pentru noi erau mulți bani. Am considerat că cel mai important era ca ei să mai apuce să se bucure de rodul acelei moșteniri măcar câțiva ani, cât mai aveau de trăit. Între timp tata a și murit”, a declarat fiul moștenitoarei pentru România Curată.

Puteți citi integral articolul pe www.romaniacurata.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii