Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românul mort în Afganistan a fost identificat

ro

02 Apr, 2011 16:18 958 Marime text

"Urmare a incidentului de la Mazar-i-Sharif şi a notificării primite de la Departamentul operaţional pentru menţinerea păcii, MAE este în măsură să confirme faptul că printre victime se află un cetăţean român, ofiţer de afaceri politice în cadrul operaţiunii nord din cadrul misiunii ONU în Afganistan. Reprezentantul în cadrul centrului operaţional era domnul Moţco Filaret, un expert cu o impresionantă activitate în relaţiile internaţionale şi în cadrul organizaţiilor internaţionale", a declarat Doris Mircea, directorul Direcţiei pentru Comunicare şi Diplomaţie Publică din Ministerul de Externe.

Moţco Filaret era ofiţer de afaceri politice în cadrul misiunii Naţiunilor Unite în Afganistan şi avea 43 de ani.

MAE a precizat că, "pe lângă activităţile în cadrul centrului de la Mazar-i-Sharif, Moţco Filaret a mai participat la misiuni în cadrul centrului operaţional sud din Kandahar, Afganistan, misiuni OSCE de teren în Tadjikistan, Federaţia Rusă, Caucazul de Nord, Cecenia, precum şi în cadrul altor misiuni ale unor organizaţii internaţionale".

Cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa în atacul de vineri asupra centrului ONU de la Mazar-i-Sharif, cel mai grav atac comis vreodată asupra personalului Naţiunilor Unite din Afganistan.

 

www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii