S-a reluat pescuitul în Delta Dunării. Pescari, atenţie la restricţii!
S-a reluat pescuitul în Delta Dunării. Pescari, atenţie la restricţii!Potrivit Agerpres, la început de sezon, guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), Mălin Muşetescu, le-a recomandat pescarilor sportivi care ajung în zonă, să se informeze cu privire la locurile în care pescuitul este posibil legal, dat fiind că în zonele strict protejate această activitate este interzisă.
Delta Dunării nu există pentru ca ei (pescarii sportivi - n.r.) să vină să se distreze şi să plece cu saci cu peşte acasă. Delta Dunării, aşa cum este astăzi, este un loc perfect pentru orice pescar să se simtă bine, să-şi exercite pasiunea, să vină pentru trofee dacă vrea şi le găseşte, să-şi facă nişte poze şi, în cazul ştiucilor, să elibereze capturile. În restul speciilor, pot fi reţinute legal cinci kilograme pe zi. Atenţie, nu peşte sărat sau filetat, pentru că este peşte procesat şi trebuie să existe o dovadă a provenienţei, a declarat presei Mălin Muşetescu.
Pentru pescarii comerciali am o singură recomandare: să respecte legea! Dacă o respectă, suntem bine, mai pescuim şi anul viitor, a menţionat guvernatorul Rezervaţiei.
Am suplimentat numărul angajaţilor care se ocupă temporar de acest lucru (emiterea noilor acte pentru pescarii comerciali - n.r.) la Serviciul Reglementări şi avem probleme mari, pentru că avem oameni puţini la Reglementări. Este multă birocraţie pe care o reclamă şi pescarii, şi cei care lucrează la noi, dar asta e legea, a mai spus guvernatorul Rezervaţiei.
Anul trecut, pescarii comerciali din Deltă au depăşit cota alocată la ştiucă cu 47,6 tone, iar anul acesta ei vor avea dreptul să captureze o cantitate totală de 312,8 tone.
Pescarii sportivi care ajung în Deltă nu trebuie să plătească decât tariful de acces în Delta Dunării, care variază de la 5 lei la 30 de lei, în funcţie de perioada de valabilitate a acestuia.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp