Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sa construim Europa" pe plaja Modern

ro

07 May, 2010 18:49 2315 Marime text
untitled-1_12.jpgIeri, plaja Modern din Constanţa a fost pentru câteva ore gazda concursului „Să construim Europa", cu prilejul Zilei Europei - 9 mai. Evenimentul a fost organizat de Centrul Europe Direct Constanţa, Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Constanţa în parteneriat cu Instituţia Prefectului. La acest concurs au participat elevi de la 27 de şcoli din judeţul Constanţa, care şi-au pus imaginaţia la încercare pentru a construi numai din nisip un castel reprezentativ pentru fiecare ţară membră la Uniunea Europeană.

Invitatul de onoare a fost prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, care a admirat fiecare "construcţie" în parte şi a ascultat fiecare legendă a respectivului castel, declarând că în acest fel şi-a adus aminte de copilărie. "Copiii au fost farte inventive, nici nu mă aşteptam să mă surprindă în acest fel. Se vede că şi-au dat interesul şi că au pus suflet pentru ceea ce au construit. Am vrut să organizăm acest eveniment pentru prima dată la malul mării pentru ca să fie un cadou în plus pentru copii", ne-a declarat prefectul.

Câştigării concursului au fost Şcoala Generală "Remus Opreanu", cu un castel din Lituania, Şcoala Generală "Nicolae Iorga" cu un castel din Italia şi Şcoala Generală Constantin Anghelescu cu un castel din Ungaria.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Micu Viorica 08 May, 2010 00:17 Referitor la articolul "Sa construim Europa" exista o greseala -locul doi a fost castigat de Scoala Generala 37 din Constanta cu un castel din Olanda
  • Micu Viorica 07 May, 2010 23:56 Referitor la articolul "Sa construim Europa " exista o greseala - locul doi a fost ocupat de Scoala generala nr 37 Constanta cu un castel din Olanda . Speram sa reglati situatia .