Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sa mancam sanatos de sarbatori

ro

25 Dec, 2008 19:07 830 Marime text

În timpul Crăciunului sau în seara de Revelion, majoritatea dintre noi consumă alimente interzise în perioada postului. Medicul specialist în medicina de familie şi consultant în nutriţie, Vera Daghie le-a spus jurnaliştilor de la realitatea.net despre cum să mâncăm sănătos şi să ne menţinem silueta în timpul sărbătorilor.

La masa de Crăciun, după ce am mâncat cu post, cei mai mulţi dintre noi abia aşteaptă să guste din preparatele tradiţionale, precum: sarmale, cârnaţi, caltaboş, tobă, lebăr, salată boeuf şi alte delicatese bogate în grăsimi. Consultantul în nutriţie, Vera Daghe este de părere că ar trebui să mâncăm sănătos şi să nu facem excese. Având în vedere că sistemul imunitar este slăbit din cauza unui aport insuficient de vitamine, care nu s-au regăsit în alimentele pe care le consumăm în mod obişnuit, se poate produce oricând un dezechilibru al metabolismului. În nici un caz, nu trebuie să mâncăm la cină: piftie, tobă sau friptură.

Pentru o digestie mai uşoară, carnea de porc poate fi înlocuită cu cea de pui sau curcan, iar mâncarea poate fi la fel de gustoasă. În dorinţa de a pierde câteva kilograme, doamnele sau domnişoarele ţin cure de slăbire. Tentate să recupereze, la masa de Crăciun sau Revelion, mai multă mâncare, ele pot consuma adevarate bombe calorice. După masa festivă, dr. Vera Daghe ne zice că un pahar de vin, gustat ocazional nu face nici un rău. Dimpotrivă, chiar este indicat ca după o masă copioasă să consumi alcool cu moderaţie, în cazul în care acesta nu-ţi este interzis. Mişcarea este foarte importantă şi nefiind indicat să petrecem tot timpul în faţa televizorului sau la masă. Pentru o digestie bună şi menţinerea siluetei ar trebui să ieşim cel puţin jumătate de oră la plimbare în parc sau să facem exerciţii de sport.

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii