Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saptamana incepe cu ploi La Constanta, 26 de grade Celsius

ro

12 Jul, 2010 12:22 911 Marime text

Plouă în continuare cu precădere în Banat, Oltenia, vestul Munteniei şi nordul Moldovei, ca şi în zona de deal şi de munte.Vântul este şi el agitat pe durata ploilor, iar maximele vor aduce valori termice de la 23 de grade la 32 de grade Celsius.

Ziua de astăzi a început cu temperaturi de la 12 grade în depresiuni, la 20 de grade la mare. Ceea ce nu ne scuteşte de încă o zi mohorâtă şi capricioasă. Vor fi iar averse, cu fulgere şi tunete, în special în Banat, Oltenia, vestul Munteniei şi nordul Moldovei, ca şi în zonele de deal şi de munte. Vântul prinde şi el putere pe durata ploilor, dar termic nu ne putem plânge, maximele urmând să ne aducă între 23 şi 32 de grade.


Munţii se aleg şi azi cu ploi, mai ales în partea a doua a zilei când nu sunt excluse averse care vor lăsa în urma lor precipitaţii şi de peste 25 de litri pe metru pătrat. În plus, vântul este agitat, iar soarele nu se arată nici măcar printre nori în Carpaţii Occidentlai şi vestul Meridionalilor. În aceste condiţii, temperatura aerului se păstrează sub valorile normale pentru această dată, aşadar, tot vreme de geacă în staţiunile montane.

Iar dacă speraţi ca măcar litoralul să fie o destinaţie mai prietenoasă, veştile de la meteorologi vă vor dezamăgi. Norii lasă şi aici ploi, mai ales după masa, iar descărcările electrice nu lipsesc nici ele din piesajul meteo de la malul mării. Şi, dacă cele 25-26 de grade anunţate pentru amiază în aer vi se par insuficiente, e bine să ştiţi că apa mării e încă şi mai reţinută termic: la ţărm sunt luni cel mult 21-23 de grade. Ploile vin însoţite de fulgere şi tunete, iar amiaza opreşte avântul gradelor la numai 26 în Contanţa şi 27 la Tulcea.

Marţi
, ploile vizează nordul, centrul şi estul ţării, ca şi zonele de munte, iar vântul şi descărcările electrice vor fi din nou o prezenţă activă în peisajul meteo. Se încălzeşte însă, aşa că amiaza va aduce între 24 de grade la Miercurea Ciuc, la 30-31 de grade în Bucureşti şi chiar 32-33 în Arad, Turnu Severin şi Giurgiu.

Miercuri plouă în aproape toată ţara. Vor fi iar fulgere şi tunete şi vânt asociate cu aversele, dar termic luna lui cuptor începe să îşi spună cuvântul: de la 24 de grade în Suceava sau Piatra Neamţ, mercurul se dilată la 32 de grade în Timişoara şi chiar 33 la Turnu Severin. În Bucureşti însă, se răceşte, aşa că nu vor fi decât 28 de grade, din nou.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii