SC RAJA SA Constanţa a ajuns la Buftea Centrul Zonal Buftea, inaugurat de directorul RAJA cu ministrul Apărării
SC RAJA SA Constanţa a ajuns la Buftea: Centrul Zonal Buftea, inaugurat de directorul RAJA cu ministrul ApărăriiSC RAJA SA Constanţa a ajuns la un consens, în urmă cu două luni cu autorităţile locale din Buftea, şi şi-au dat mâna pentru ca locuitorii oraşului să poată avea apă de calitate superioară, dar şi canalizare, şi, mai mult, a staţie de epurare a apei de care nu beneficiază în prezent
Directorul executiv al societăţii de apă constănţene, Felix Stroe, împreună cu primarul oraşului, Ion Stoica, au tăiat ieri şi panglica la parcul din imediata vecinătate a Centrului Zonal Buftea, amenajat cu ajutorul muncitorilor secţiei de prestaţii în construcţii şi de secţia mecano-energetică a companiei RAJA de care se vor bucura locuitorii oraşului, în special copii.
Deschiderea oficială a Centrului Zonal a coincis cu deschiderea Zilelor Oraşului Buftea, care vor ţine tot week-end-ul. Oaspeţi de seamă ai evenimentului au fost chiar ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, dar şi prefectul judeţului Ilfov, Dan Cornel Baranga.
Locuitorii oraşului, cu mic cu mare s-au strâns ieri după amiază în faţa Centrului Zonal pentru a-i asculta pe cei care vor să le ofere o apă de calitate, la un preţ promis accesibil şi care nu se va mări¸ cel puţin până în 2012. După şapte ani în care contractul de apă a fost pe mâna unei societăţi italiene, a fost nevoie ca societatea constănţeană să ajungă la Buftea pentru ca să realizeze, până la finele lui 2015, şi o staţie de epurare.
Reamintim că pe 24 martie 2011, Primăria Buftea a reuşit imposibilul şi a reziliat contractul găunos prin care TASM Romania trimitea la robinete de culoarea cafelei italiene. Pentru serviciile pe care nu le-au realizat, italienii vroiau chiar şi o despăgubire de 4,5 milioane euro, pentru că li s-a reziliat contractul, bani pe care spun ei că ir fi investit.
Stroe: "Erau numai bălării aici"
În urmă cu două luni locul amenajat ca la carte era neîngrijit, plin de buruieni, părăsit şi pe lângă care îţi era frică să treci. Acum, parcul, întins pe o suprafaţă de un hectar, are spaţii verzi bine îngrijite, ce-i drept pe care nu a crescut încă gazonul, bănci, spaţii de joacă pentru copii şi chiar o pistă pentru biciclişti.
Conducerea SC RAJA SA Constanţa a montat în mijlocul parcului şi un mic monument pe care este inscripţionat numele companiei astfel încât cei care trec prin zonă să vadă care au fost oamenii gospodari care au venit în oraşul lor să facă treabă. Felix Stroe împreună cu prefectul judeţului Ilfov, primarul din Buftea, cu ministrul Apărării Naţionale, dar şi cu cel care se va ocupa de acest Centru, din partea RAJA, Eugen Fănaru, au făcut un tur al parcului, directorul povestind cum arăta acel loc înainte de reamenajare. Mai mult, a realizat şi câteva panouri cu fotografii unde se putea vedea cum arăta acel loc pe care compania italiană l-a deţinut şapte ani. "Ei nu au investit nimic aici, nici măcar un scaun de birou nu am găsit. Erau numai bălării aici, azi avem un parc frumos făcut de către compania noastră împreună cu ajutorul primăriei Buftea. Timpul a fost foarte scurt", le-a spus Stroe celor prezenţi.
Directorul SC RAJA Constanţa le-a promis locuitorilor strânşi în curtea centrului zonal că va îmbunătăţi reţeaua de apă şi că până în anul 2015 vor avea chiar o staţie de epurare a apei la standardele internaţionale aşa cum o prevede legislaţia. "Compania noastră de apă va opera şi în Ilfov şi în Dâmboviţa. Vreau să le promit locuitorilor oraşului Buftea ca în acest an şi nici în prima jumătate a anului viitor preţul la apă nu se va majora. Vă vorbesc în calitate de preşedinte al Patronatului Apei deci ştiu ce va spun. Orice modificare o vom discuta în prealabil cu Consiliul Local Buftea". Pentru acest an SC RAJA SA Constanţa are programaţi să investească 20 de milioane de euro pentru a aduce apa şi canalizarea în două cartiere din Buftea.
Ministrul Apărării a lăudat RAJA
"RAJA este o societate care văd că a accesat foarte bine fondurile europene. Din câte cunosc ştiu că societatea este puternică are servicii de calitate pe tot cuprinsul României. Cred că aici în Buftea pot face ca raportul calitate - preţ la apă să fie unul foarte bun. Au inaugurat şi acest parc, era necesar aici în Buftea, arată o mână de gospodar, dar şi a primarului", a spus Gabriel Oprea. Şi primarul oraşului Buftea a avut numai cuvinte de laudă pentru cei care vin tocmai de la Constanţa pentru a le aduce apă de calitate. "Această investiţie din Buftea este enormă. La noi doar 50% din oraş are apă şi canalizare, am reuşit de doi ani să aducem apa în unele zone din oraş. Am avut o societate care nu a făcut treabă, drept pentru care au plecat. Am avut o muncă de trei ani ca să reziliem contractul cu ei. Suntem încrezători că vom reuşi tot ce ne-am propus pentru un trai de calitate", a spus primarul Ion Stoica.
RAJA, pregătită să ajungă cu apa şi în alte zone din ţară
„Nouă ne convine că este criză pentru că suntem pregătiţi de ea din 2008. Programele companiei sunt pe termene scurte, medii, lungi. Am intrat în criză fără datorii, sănătoşi. Localităţile au rămas rând pe rând fără operatori de apă şi canalizare. Pentru noi a fost o oportunitate să intrăm în cât mai multe localităţi. În acest proces de regionalizare, în următorii trei - patru ani, vor rămâne 11 operatori de apă în România, acum sunt 42, acum 10 ani erau 900. Eu am curajul să mă angajez şi să promit că în 2015, una dintre companii va fi RAJA. Investiţia este realizată de secţia de prestaţii în construcţii şi de secţia mecano-energetică a Companiei RAJA. Toate au fost realizate de angajaţii societăţii. Nu ne-a costat decât materialele, două miliarde de lei vechi", a spus directorul Felix Stroe.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- roman 18 Jun, 2011 13:54 traiasca raja-uraaaaa