Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal la Constanţa „Radu Mazăre a blasfemiat comunitatea musulmană”

ro

09 Nov, 2011 01:35 2036 Marime text

Moscheea, lăcaşele de cult şi sediile comunităţilor musulmane din Constanţa au fost împânzite în ultimele zile cu afişe colorate în care "administraţia primarului Radu Mazăre este inamicul geamiei Hunchiar, monument istoric". Primarul Constanţei reacţionează dur , "îl dau în judecată pe muftiu pentru că m-a denigrat".

Afişele au apărut după revolta de săptămâna trecută a enoriaşilor musulmani care au aflat că primarul Radu Mazăre a emis o nouă autorizaţie de construcţie pentru ridicarea unui imobil de trei etaje la mai puţin de un metru de geamia aflată pe lista patrimoniului naţional românesc.

Musulmanii au părăsit atunci slujba de Kurban Bayram şi au cerut ajutorul prefectului Claudiu Palaz care a fost informat că Mazăre eliberase autorizaţia deşi exista o hotărâre definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel de anulare a vechii autorizaţii de construcţie. Prefectul a atacat imediat in contencios administrativ noua autorizaţie.

Numai că primarul Radu Mazăre susţine că a acţionat perfect legal: "Am emis autorizaţia în baza tuturor avizelor pe care le-a obţinut de la toate autorităţile, mediu, inclusiv de la ministerul culturii care ar fi putut să pună piedici dar ministrul culturii a spus că este în regulă şi că nu este zonă de protecţie. Omul ăla a băgat 2 milioane de euro în zona peninsulară a oraşului, cu toate avizele legale posibile. Şi muftiul ţipă şi îl bălăcăreşte că de ce ăla a construit lângă geamia lui, e adevărat , e la un metru de geamie dar e pe terenul lui, proprietate personală. Şi domnul muftiu a construit pe terenul primăriei o geamie la 10 metri de blocurile de locuit şi atunci îmi pupa mâinile şi picioarele".

Directorul Agenţiei de Mediu Constanţa Senol Zevri a confirmat pentru EVZ că instituţia lui a dat aviz de mediu în data de 5 septembrie, " dar eu eram în concediu de odihnă şi l-a semnat directorul adjunct".

Muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Murat se vede astfel legat de mâini şi de picioare. Chiar şi atacul în contencios administrativ al prefectului i se pare acum inutil, " mai ales că avizele pentru autorizaţia de contrucţie emisă de primar au fost date serviciile deconcentrate din subordinea guvernului".

Replici dure între mufit și Mazăre

El susţine că prin emiterea autorizaţiei de construcţie "Radu Mazăre a blasfemiat comunitatea musulmană". Muftiul nu ştie cine a lipit afişele , " le-am văzut când am venit la slujba de dimineaţă, dar ca semnificaţie, reflectă adevărul".

Primarul Constanţei nu are însă de gând să accepte uşor afişele antimazăre , " o să-i trimit o scrisoare muftiului, dacă el a scris afişele, dacă e de acord cu ele, dacă a permis aşa ceva, o să-l dau în judecată, exact, pe liderul comunităţii musulmane din România, pentru că spune minciuni şi ca atare consider că m-a denigrat , o să-l dau în judecată şi o să-I iau banii , că am luat banii multora".

Muftiul a reacţionat liniştit la ameninţările lui Mazăre , "îmi cer scuze, suntem într-o zi de sărbătoare, azi la slujbă ne-am rugat ca încă odată să revină pe calea cea dreaptă şi să fie printre cei smeriţi".

„Şi domnul muftiu a construit pe terenul primăriei o geamie la 10 metri de blocurile de locuit şi atunci îmi pupa mâinile şi picioarele".

„Omul ăla a băgat 2 milioane de euro în zona peninsulară a oraşului, cu toate avizele legale posibile. Şi muftiul ţipă şi îl bălăcăreşte".

Radu Mazăre, primarul Constanței

Sursa EVZ.RO
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii