Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandalul carnii de porc cu dioxina a dus la scaderea vanzarilor cu cel putin 50%

ro

21 Dec, 2008 21:09 835 Marime text

În pragul sărbătorilor de iarnă, când comercianţii se aşteptau la vânzări mai mari, procesatorilor români de carne le-au scăzut vânzările cu cel puţin 50% datorită scandalului cu dioxina.

Realitatea.net informează că preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii, Sorin Minea avertizează că lucrurile vor merge şi mai prost anul viitor, când o parte din firme vor intra în faliment, iar muncitorii vor fi trimişi acasă. Potrivit sursei citate, acesta a menţionat că, pentru industria alimentară din România, anul acesta a fost cel mai prost din ultimii zece ani şi foarte puţine societăţi încheie anul cu profit. Cauzele principale au fost fluctuaţiile monedei europene şi criza economică. ''O scădere de vânzări de 50 până la 80% la unităţile de procesare româneşti. Deci asta a fost prima bombă, lumea fiind convinsă că în toate unităţile a intrat carne din Irlanda'', a zis preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii.

Astfel, mulţi oameni s-au îndreptat spre crecătorii particulari, însă autorităţile spun că, în acest caz, pericolul de îmbolnăvire este şi mai mare. De multe ori, oamenii care sacrifică porcii acasă nu duc carnea la veterinari pentru control. Mai grav, o mare parte dintre firmele româneşti au început şi ele să lucreze la negru, din cauza taxelor prea mari. ''Omul care intră într-un magazin care n-are casă de marcaj şi nu dă bon, sfatul meu prietenesc e să nu cumpere pe riscul lui. Suntem singura ţară din Europa în care apar contaminări cu trichină cu zecile de persoane'', a mai afirmat Sorin Minea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii