Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandalul rambursărilor ilegale de TVA Legături periculoase în Portul Constanţa

ro

11 Jan, 2011 00:28 2106 Marime text

banias_15587500.jpgUnul dintre directorii Administraţiei Portului Constanţa (APC) este reţinut de procurorii anticorupţie în dosarul privind returnarea de TVA de 60 de milioane de euro, cerută de un om de afaceri libanez. În scandal este implicat şi senatorul PDL Mircea Banias.

Ancheta vizează mai mulţi directori ai instituţiei care au în comun apartenenţa, directă sau prin interpuşi, la partidul aflat la putere.

Administraţia Porturilor Maritime controlează tot ce înseamnă transporturi la Marea Neagră, iar o parte din conducerea acestei instituţii a intrat în vizorul procurorilor anticorupţie.

Omul de afaceri Said Baaklini, singurul arestat în dosar, este acuzat că a vrut să exporte patru motoare de la UCM Reşiţa în Guineea şi să-şi returneze un TVA supraevaluat, de 60 de milioane de euro.

Procurorii DNA au probe că una din aprobările cheie a fost dată de oamenii senatorului PDL Mircea Banias, fost director al Administraţiei Porturilor. Acesta este prieten cu Eugen Bogatu, directorul Domeniilor Portuare, fost vameş şi acţionar la mai multe firme specializate în transporturi pe mare.

Un alt priten al lui Banias este Ioan Bălan, preşedintele Consiliului de Administraţie al Administraţiei Porturilor, precum şi fratele deputatului, Emil Sorin Banias, director de Achiziţii al companiei.

Tot din consiliul de Admnistraţie al APM face parte şi Gabriela Murgeanu, soţia unui alt pedelist, Răzvan Murgeanu, secretar de stat la ministerul Dezvoltării. Procurorii DNA încearcă să stabilească dacă toate aceste legături personale au influenţat afacerile celor implicaţi.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii