Școala viitorului, un vis pentru elevii din România dar o realitate pentru cei din Finlanda
Școala viitorului, un vis pentru elevii din România dar o realitate pentru cei din Finlanda
25 Mar, 2016 08:40
ZIUA de Constanta
3194
Marime text
Potrivit imaginilor, din afară este greu să îți dai seama că este o școală, arătând mai mult ca un muzeu de artă.
Arhitecții din VERSTAS Architects, au decis să ignore aspectul obișnuit și plictisitor al școlilor, dar și metoda de separare a claselor de studii, potrivit aceleiași surse.
Școla primară și secundară, departamentul pre-școlar, casa pentru tineret, sala de servire a mesei, o sală de teatru, biblioteca, sala de sport și altele se întind pe o suprafață de 10.500 de metri pătrați.
Cursurile elevilor se desfășoră într-o atmosferă relaxată, astfel, fiecare copil este liber să își aleagă poziția dar și locul pentru orele de studii.
Aproape toate lecțiile care sunt predate se bazează pe lucrul în echipă și munca de proiect.
Scaunele sunt dotate cu roți și mai mult de atât sunt ajustate pentru fiecare elev individual.
Sălile dar și folurile prezintă canapele și măsuțe pentru laptop lucru care face momentele de pauză o relaxare desăvărșită la școală.
În ceea ce privește sala pentru servirea mesei, aici toți sunt prezenți de la elevi și până la cadrele didactice, oferind astfel o legătură strânsă între profesor și copil. Tot în sala de mese este amplasată și o scenă unde au loc concerte și festivaluri.
Nici curtea școlii nu a fost lăsată la o parte de arhitecții, care au amenajat un loc de joacă pliat pe toate categoriile de vârstă ale școlarilor.
Seara, școala se transformă într-un loc de petrecere a timpului pentru toți locuitorii din cartier. Aici se deschid ateliere, săli de sport și cluburi de interese, mai scriu cei de la 4brain.ro.
Arhitecții au folosit materiale ecologice naturale, care oferă clădirii un aspect și o atmosferă confortabilă, caldă, reușită pentru studii. De asemenea, fiecare clasă are o culoare unică, fără a exista posibilitatea de a te rătăci.
Creatorii proiectului consideră că, prezența unui gard provoacă instantaneu copilului dorința de-a se revolta — curtea școlii din Finlanda este deschisă. Și desigur elevii sunt lipsiți de paznici și detectoare de metale. Există o cameră video, dar ea reprezintă o metodă de securitate invizibilă, conform aceleiași surse.
Astfel, cu asemenea condiții de studiu, elevii obțin rezultate la care nici nu îndrăzneau să viseze anterior.
Sursa foto: 4brain.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii