Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Scrisorile” primarului Tusac, cel stupefiat de reacţiile PNL si PC

ro

26 Jul, 2011 19:31 1436 Marime text

eliberare_tusac.jpgPrimarul Mihai Claudiu Tusac îşi exprimă stupefacţia faţă de reacţiile consilierilor PNL în cadrul şedinţei de Consiliu Local Municipal de duminică, 24 iulie 2011. După deschiderea plenului şedinţei, la ordinul liderului grupului PD-L, Paul Foleanu, cei doi consilieri liberali prezenţi (Sorin Andrei şi Lucian Vişa) au părăsit sala de şedinţă nemotivat. Deşi anterior şedinţei au avut loc discuţii şi un consillier PSD era mandatat să propună pentru funcţia de viceprimar un consilier liberal, prin plecarea lor subită şi fără nicio explicaţie, liberalii au arătat că postul nu-i interesa. „Nu puteam propune o persoană care nici măcar nu era prezentă! Ne-au sfidat prin comportamentul lor, e jignitor!", a apreciat primarul municipiului Mangalia.

Consilierii social-democraţi consideră că au făcut tot ceea ce le stă în putinţă pentru a îndeplini prevederile protocolului USL, deoarece după demisia liberalului Sorin Andrei din funcţia de viceprimar au solicitat organizaţiei PNL Constanţa desemnarea unui nou reprezentant pentru această funcţie (adresa din 27.06.2011), dar nu au primit niciun răspuns scris.

Nici atitudinea membrilor PC nu a fost în spiritul protocolului USL, aceştia au părăsit sala de şedinţă după votarea vacantării postului de viceprimar, aducând numeroase injurii la adresa primarului PSD cât şi la adresa celorlalţi consilieri prezenţi.

Prin plecarea consilierilor PNL şi PC s-a ajuns la imposibilitatea adoptării unor proiecte cu fonduri europene, importante pentru turismul din sudul litoralului, dar şi a altor proiecte mult-aşteptate de cetăţenii municipiului. „Nu mai înţeleg nimic! Cred că ieşeau cu toţii din şedinţă de teamă să nu se propună careva, să nu cumva să iasă viceprimar din greşeală, pentru ca apoi să poată arăta cu degetul. Asta fac: regie ieftină, iar cetăţenii au numai de pierdut! De exemplu, aveam un proiect de hotărâre pe ordinea de zi privind vânzarea către cetăţeni şi agenţi economici a unor parcele pe care aceştia le au de mult timp în folosinţă, pe care şi-au construit deja locuinţe, au făcut extinderi şi altele. Era momentul intrării lor în normalitate, dar consilierii care au părăsit sala de şedinţă îi condamnă din nou la aşteptare continuă", a concluzionat primarul municipiului Mangalia.

nicu1.jpg

www.infocallatis.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii