Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sebastian Lăzăroiu „Lanţurile sunt comode pentru oameni slabi ca Ponta”

ro

25 Jul, 2011 00:04 1670 Marime text

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a acordat în exclusivitate pentru EVZ un interviu în care vorbeşte tranşant despre toate temele de actualitate ale României. Fostul consilier prezidenţial spune că, în 2012, se va da o luptă între trecut şi viitor, iar declaraţiile sale politice, în care îi atacă dur pe liderii USL, le consideră normale. Sebastian Lăzăroiu îi consideră pe romi drept un motor de creştere economică, odată aduşi pe piaţa muncii. Citiți interviul integral, mâine, în ediția de print a „Evenimentului zilei" și, de la ora 9.00, pe evz.ro.

EVZ: În ultima vreme l-aţi atacat destul de mult pe Victor Ponta. E ceva personal?
Sebastian Lăzăroiu: Nu e absolut nimic personal. Eu am avut speranţe mari când a venit Ponta la conducerea PSD. Ştiam ca în principal a fost sprijinit de o coaliţie a baronilor. Dar speram ca e suficient de rebel încât să scape de lanţuri. Numai că lanţurile sunt comode pentru oameni slabi ca Ponta. Câinele stă toată viaţa în lanţ dacă îi dai de mâncare. Ponta nu vrea puterea reală în partid, vrea doar confort şi iluzia că el conduce. Vrea să apară la televizor şi să scrie pe burtieră "preşedintele PSD". Şi mai vrea să îşi satisfacă micile plăceri: curse, raliuri, etc. Îi mai sare în apărare socrul, Ilie Sârbu. El nu trebuie să facă prea mult efort.

În ultima vreme USL a devenit mai concesiv cu guvernul. Îşi arată dorinţa de a coopera. Cheamă Puterea la negocieri. De ce nu le răspunde nimeni?
Pentru că sunt ipocriţi. Acum un an de zile spuneau ca vor sa creasca salariile si pensiile, împotriva deciziei guvernului de a tăia cheltuielile şi a salva ţara de la colaps. Acum când văd ca în jur totul se prăbuşeşte şi că România a reuşit să se salveze cu măsurile de austeritate pe care le-a luat au schimbat placa. Ce să vorbeşti cu oamenii ăştia? Ce să negociezi cu nişte ipocriţi?

Sursa: Evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii