UPDATE 12. Discuţii aprinse Şedința Consiliului Județean Constanța s-a încheiat. Iată proiectele aprobate (galerie foto)
UPDATE 12. Discuţii aprinse: Şedința Consiliului Județean Constanța s-a încheiat. Iată proiectele aprobateSedinţa va fi condusă de Claudiu Palaz, deoarece Marius Horia Ţuţuianu se află la şedinţa Uniunii Consiliilor Judeţene.
În aceste momente, a început şedinţa. Sunt prezenţi 35 de consilieri.
Vom reveni cu informaţii.
Puteţi citi toate proiectele de hotărâre aici.
UPDATE 12, ora 15.12
A fost aprobat şi proiectul 14, privind desemnarea a trei consilieri judeţeni care să facă parte din Colegiul Director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. De menţionat că a trecut şi proiectul cu nr. 15, privind desemnarea nominală a şase consilieri judeţeni - membri în cadrul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Constanţa.
Şedinţa s-a încheiat.
UPDATE 11, ora 15.08
A fost reluată şedinţa, fiind aprobate proiectele de la 3 până la 13.
UPDATE 10, ora 14.22
Menţionăm că proiectele de la 39 până la 44 au trecut şi s-a luat o pauză.
UPDATE 9, ora 14.14
S-a ajuns la proiectul cu nr. 39, privind repartizarea pe unităţi administrativ–teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2016.
Din nou, Băisan ia cuvântul:
„Trebuie să ştim către ce localităţi se duc ce sume de bani”.
Băisan atrage atenţia că primăriile PNL primesc cu 35% mai puţin bani decat primăriile PSD.
Palaz intervine şi declară următoarele:
De asemenea, intervine şi Dragomir cu următoarea precizare: „Sunt sume pentru dezvoltarea locală, pentru finalizarea proiectelor şi alte cheltuieli administrative." Boroianu spune că „sumele s-au acordat pe proiecte şi sunt sigur că la următoarea alocare lucrurile vor sta mai bine".
„Vă provoc să atacaţi în contencios afirmaţia pe care aţi susţinut-o mai devreme!”
UPDATE 8, ora 14.10
Totodată, au trecut şi proiectele 36, 37 şi 38.
- Proiect nr. 36 privind aprobarea structurii organizatorice şi modificarea Organigramei şi Statului de Funcţii pe anul 2016 pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa
- Proiect nr. 37 privind aprobarea modificării programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pentru anul 2016 finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa
- Proiect nr.38 privind aprobarea tarifelor pentru deszăpezire şi combaterea lunecuşului pentru iarnă 2016-2017 ce vor fi aplicate de RAJDP Constanţa, în calitate de operator, în relaţia cu Consiliul Judeţean Constanţa.
UPDATE 7, ora 14.03
Mergem mai departe, la proiectele 34 (privind acordarea unui ajutor financiar lui Orzaru Marius-Alexandru) şi 35 (acordarea unui ajutor financiar lui Stoian Radu Ştefan pentru minorul Stoian Rareş Constantin). În legătură cu cele două proiecte, Băisan, de la PNL, a declarat:
Proiectul cu nr. 34 a trecut. La proiectul 35, Băisan cere o completare. „Mai trebuie acordată o sumă de bani pentru transportul la aeroport”, spune Băisan. Proiectul trece şi cu suplimentare, dacă va fi cazul.„În urma unei discuţii cu Ţuţuianu, am înţeles că soluţia pe care o vom aborda în viitor e ca numele persoanelor care primesc ajutor social să fie anonim pe convocator. Anexa trebuie sa aiba un caracter secret şi să conţină numele persoanelor”.
UPDATE 6, ora 13.55
S-a ajuns la proiectul nr. 33, privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 pentru Teatrul de Stat Constanţa.
Directorul de la Teatrul de Stat Constanţa a declarat următoarele:
Bola de la PNL a cerut modificarea proiectului 33, însă acesta a fost aprobat aşa cum a fost formulat iniţial.„Trebuie să facem un catalog pentru a strânge toate spectacolele pe care le-am făcut de-a lungul anilor. Le vom distribui autorităţilor, actorilor, regizorilor şi altora."
UPDATE 5, ora 13.50
De asemenea, au trecut şi proiectele de la 28 la 32, şi anume:
- Proiect nr. 28 privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de investiţii pe anul 2016 a Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori” Constanţa
- Proiect nr. 29 privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de Investiţii pe anul 2016 de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa
- Proiect nr. 30 privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de Investiţii, pe anul 2016 la Biblioteca Judeţeană „I.N.Român” Constanţa
- Proiect nr. 31 privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, pe anul 2016, Ia Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa
- Proiect nr. 32 privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a listei de Investiţii pe anul 2016 de la Teatrul pentru Copii şi Tineret Constanţa „Căluţul de Mare”.
UPDATE 4, ora 13.47
Legat de proiectul 25, privind emiterea acordului CJC în scopul realizării lucrărilor de reabilitare şi refacere a terenurilor din domeniul public al judeţului Constanţa aferente Teatrului de Vara Soveja de către investitor SC Nepi Five Property Development SRL, Marian Crusoveanu, de la PNL solicită „să se taxeze suprafaţa de teren de care s-a folsit investitorul".
Menţionăm că s-a modificat proiectul pentru a respecta cerinţa consilierului. Acesta a fost aprobat.
De asemenea, precizăm că a trecut şi proiectul cu numărul 26, ce are legătură cu organizarea evenimentului cultural "Ziua Dobrogei"
UPDATE 3, ora 13.44
Au trecut proiectele de la 17 la 24.
UPDATE 2, ora 13.16
Primul proiect care se discuta este cel cu nr. 16, privind constituirea unei comisii de analiză a modului în care a fost derulat proiectul „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava, fiind iniţiat de Claudiu Iorga Palaz.
A luat cuvântul Palaz, care a declarat că proiectul este unul controversat.
Intervine Cristi Dragomir, de la PSD.„Nu cred că este oportun să se continue un proiect care este un kitsch, recunoaştem că a fost un eşec. Ori încercăm să rezolvăm situaţia şi vedem dacă vom putea să reabilităm ce s-a stricat şi să continuăm proiectul. Trebuie să avem o autoritate pentru a lămuri acest proiect, să vedem ce demersuri vom aplica. Capidava trebuie să fie frumoasă!", a spus Palaz.
De asemenea, Dragomir spune că „nu consider că este oportun să oprim anumite proceduri doar pentru că a fost semnalat un articol în presă că Cetatea Capidava nu intră în patrimoniul UNESCO”.„Simt nevoia să intervin. Eu, personal, nu văd rostul acestei comisii. CJC şi-a dat deja acordul pentru a se continua reconstituirea până în anul 2017”, spune Dragomir.
Din nou, Palaz ia cuvântul şi spune că insistă ca acest proiect să fie făcut şi să se implice întreg Consiliul Judeţean.
Florin Goidea, de la PMP spune că Cetatea Capidava este cel mai importat edificiu din punct de vedere istoric. „Aceste comisii se ocupă special de graniţa imperiului român şi construcţia nu poate fi introdusă în lista monumentelor UNESCO", a declarat Goidea.
Au loc discuţii aprinse între Dragomir şi Palaz cu privire la realizarea acestei comisii.
A luat cuvântul şi Gheorghe Lămureanu, de la PNL:
„Cred că sunt persoane abilitate şi organisme care se ocupă de acest lucru. N-ar trebui creată o comisie. Cred că aici este problema drobului de sare."
De asemenea, a vorbit şi Turcu, de la PMP:
În cele din urmă, proiectul a trecut: 33 de voturi pentru, două împotrivă şi o abţinere.„Consilierii ar putea să facă cercetări din punct de vedere administrativ legate de cetate. Proiectul şi-a pierdut din credibilitate."
UPDATE 1, ORA 13.10
Se suplimentează ordinea de zi cu patru proiecte. Prin urmare, vor fi 44 de proiecte de hotărâre.
A fost validat consilier George Mandila din partea PNL, care va lua locul lui Cupşa. În aceste momente, depune jurământul.
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp