Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful CNADNR promite că vom avea 1.000 km de autostradă în următorii doi ani

ro

14 Aug, 2016 14:49 2184 Marime text
România va avea 1.000 de kilometri de autostradă în prima jumătate a anului 2018, multe proiecte fiind oprite din cauza lipsei autorizațiilor de construire, a declarat astăzi, la Digi 24, directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor.
  

"Eu sunt optimist. A fost un an foarte greu pentru noi, un an în care am reușit să deblocăm dacă nu toate proiectele, spre 90% dintre ele și, indiferent ce se întâmplă la anul, aceste proiecte vor fi finalizate: Sebeș—Turda integral, Lugoj-Deva integral, Suplacu de Barcău-Borș, Mihăiești-Nădășelu, intrarea în București A3. Primii 1.000 de km pot pune (că vor fi gata) în prima jumătate a anului 2018", a afirmat Homor.

 
Potrivit acestuia, cauza principală pentru care aceste proiecte au mers "îngreunat" a fost conceptul de implementare, faptul că au fost realizate studii de fezabilitate ce au fost scoase la licitație pentru proiectare și execuție către constructor iar acesta, în momentul în care i s-a dat "libertatea să proiecteze după propriile interese, a speculat orice scăpare din studiul de fezabilitate pentru a-și diminua costurile de proiectare".
 

"Am schimbat asta. Noul plan de implementare se aplică pentru noile proiecte ce vor fi scoase la licitație. Concret, cel care realizează studiul de fezabilitate realizează și studiul tehnic și își dedică activitatea și pentru obținerea autorizației de construire. Va fi cineva specializat, un proiectant. Constructorul primește proiectul, autorizația și predarea terenurilor. De principiu constructorul nu gândește, el muncește, dacă îi lăsăm libertatea de a gândi pentru noi e o mare greșeală", a explicat directorul CNADNR.

 
El a subliniat că fiecare lot de autostradă aflat în execuție avea o probabilitate de a fi finalizat până la sfârșitul acestui an, dar, după o "radiografie" s-a constatat că o mare parte dintre proiecte avea probleme majore, precum lipsa autorizației de construire.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii