Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul anchetat in dosarul UCM Resita ar vrea urgentarea alegerilor in PDL Constanta De ce se teme Banias?!

ro

06 Jan, 2011 23:05 2581 Marime text

pdl_mircea_banias_02.jpgPresedintele organizatiei judetene PDL Constanta, senatorul Mircea Banias, a convocat deja prima sedinta a Biroului Permanent Judetean pe anul acesta. De precizat ca seful interimar al PDL Constanta nu a putut fi deocamdata contactat pentru a confirma sau infirma daca doreste urgentarea alegerilor interne, la care va candida, si pentru a preciza care ar fi motivul.

Cu alte cuvinte, seful PDL Constanta nu-i lasa pe democrat-liberalii din subordine nici sa digere sarmalele sau piftiile pe care le-au degustat de sarbatori, si-i invita sa faca politica din prima saptamana a anului. Sedinta convocata de Mircea Banias este programata sambata, 8 ianuarie, incepand cu ora 10.30, la sediul organizatiei judetene de la Gara si are ca subiect: masuri organizatorice. Potrivit unor surse interne ale PDL Constanta, Banias ar dori sa stabileasca in aceasta sedinta datele pentru organizarea alegerilor interne din PDL Constanta, data cea mai probabila fiind 22 ianuarie, avand in vedere ca senatorul a anuntat inca de anul trecut ca alegerile vor avea loc dupa 15 ianuarie. Ramane de vazut daca intrunirea programata sambata va avea cvorum, avand in vedere ca la ultimele sedinte ale BPJ nu au fost prezenti prea multi democrat-liberali, la ultima participand doar 11 membri din 34. Aceleasi surse nu exclud ca sedinta de sambata sa fie una pe tiparul PDL Constanta: cu scandal, avand in vedere implicarea numelui senatorului in scandalul rambursarilor ilegale de TVA din dosarul UCM Resita.

O noua repriza de scandal?!

Reamintim ca pe finalul lui 2010, adica luna trecuta, democrat-liberalul Gheorghita Corbu, sustinut si de alti colegi, a cerut suspendarea si chiar demisia lui Mircea Banias din functia politica de interimar al PDL Constanta. Cu alte cuvinte, solicitarea lui Corbu ar putea fi reiterata si in cadrul sedintei BPJ de sambata, cand ar putea fi sustinuta si alti pedelisti. Sursele democrat-liberale au mai spus ca este posibil ca Banias sa doreasca urgentarea alegerilor de la organizatia judeteana pentru a fi reconfirmat pe pozitia de sef al filialei PDL Constanta si pentru a-si proteja astfel functia politica de o amplificare a scandalului rambursarilor ilegale de TVA in valoare de 60 milioane de euro. Reamintim ca, potrivit presei centrale, senatorul Mircea Banias a fost pus oficial sub acuzare de procurorii DNA in acest dosar pe 20 decembrie, cand anchetatorii i-ar fi adus la cunostinta faptul ca este urmarit penal. Pentru a verifica aceasta ipoteza privind motivul urgentarii alegerilor l-am contactat si pe Mircea Banias, care insa nu a raspuns la telefon.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sile this Millennium 07 Jan, 2011 10:00 Domnul Banias îşi va preznta probabil D E M I S I A dacă ţine la organizaţia PDL - Constanţa şi la propria sa onoare .
  • Sile this Millennium 07 Jan, 2011 09:55 De Mironescu punCT.
  • alin 07 Jan, 2011 08:16 Mirciulica trage pe dreapta ca te-a facut Bogatu cum a vrut ai pus si tu botul la cascaval.Ce frumos era cind intra sub pielea ta Codruta cu cate ai facul liceul si plateau revelioane ,vacante ca sa aiba acoperire la furaciunile din vama.Asa ai cazut pe mina lor la intinirile de taina in care stabileau contactele in politic