Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul Cătălin Voicu va fi eliberat din arest

ro

19 Jul, 2011 01:06 1268 Marime text

Senatorul Cătălin Voicu va fi judecat în libertate, după aproape un an şi patru luni de arest, a decis definitiv, luni seara, Completul de 5 Judecători al instanţei supreme, care a respins recursul procurorilor anticorupţie împotriva deciziei anterioare a Secţiei Penale.

Pe 12 iulie, Secţia Penală a instanţei supreme a decis, pentru a patra oară, eliberarea senatorului din arest şi impunerea interdicţiei de a părăsi Capitala. Deciziile anterioare au fost casate de Completul de 5 Judecători, care a decis ca Voicu să rămână în arest.

Voicu este încarcerat în Penitenciarul Bucureşti - Rahova.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată, pe 21 mai 2010, pe senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru fapte de corupţie. Astfel, potrivit DNA, senatorul Voicu este acuzat de două fapte de trafic de influenţă, dar şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată. Fostul preşedinte al Secţiei Civile a ÎCCJ, Florin Costiniu, va fi judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, în timp ce oamenii de afaceri Costel Căşunea nu şi Marius Locic au fost deferiţi justiţiei pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată, respectiv cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie, toate în formă continuată.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii