Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:20 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sergiu Bahaian ramane in arest

ro

03 Aug, 2010 21:35 1183 Marime text

Sergiu Băhăian şi alte 14 persoane trimise în judecată pentru fraude de peste două milioane de euro rămân în arest, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis, azi, contestaţia procurorilor DIICOT faţă de decizia Tribunalului Ialomiţa ca aceştia să fie eliberaţi.

Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) împotriva unei decizii din 28 iulie a Tribunalului Ialomiţa prin care omul de afaceri Sergiu Băhăian şi ceilalţi inculpaţi judecaţi alături de acesta într-un dosar economic erau lăsaţi în libertate. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, astfel că aceştia vor rămâne în continuare în arest.

Procurorul DIICOT a arătat instanţei că decizia Tribunalului Ialomiţa de judecare în libertate a lui Sergiu Băhăian şi a celorlalţi 14 inculpaţi din acest dosar este nelegală pe motiv că judecătorii de la Ialomiţa nu au avut în vedere limitele mari de pedeapsă ale infracţiunilor pentru care aceştia au fost trimişi în judecată.

Un alt motiv invocat de procurorul DIICOT a fost acela că Sergiu Băhăian şi ceilalţi inculpaţi s-ar putea sustrage judecăţii, precizând că instanţa ialomiţeană încă nu i-a audiat în acest caz, în cadrul cercetării judecătoreşti.

În replică, avocatul lui Sergiu Băhăian a arătat instanţei Curţii de Apel Bucureşti că infracţiunile presupus comise de clientul său ar fi fost săvârşite în urmă cu patru ani şi că procurorii DIICOT "nu au dovedit fapte recente ale acestuia".

Avocatul a cerut instanţei lăsarea în libertate a lui Băhăian şi pe motiv că acesta este arestat preventiv de mult timp, respectiv de "mai bine de şase luni de zile". El a precizat că nu ar mai trebui să fie arestat în continuare întrucât "chiar în rechizitoriu se arată că Sergiu Băhăian a avut o atitudine sinceră pe parcursul urmăririi penale".

La finalul procesului, în ultimul cuvânt Sergiu Băhăian a declarat: "Însuşi procurorul care a făcut rechizitoriul a făcut referire în acest act la atitudinea mea sinceră, fapt ce a dus chiar la recuperarea unor bunuri. Chiar şi arestat am încercat şi am făcut toate eforturile şi am reuşit să plătesc o parte din suma considerată prejudiciu. Promit solemn că voi depune în continuare eforturi financiare pentru plătirea întregii sume considerate prejudiciu".

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii