Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicalistul Marius Petcu va fi cercetat în libertate

ro

26 Mar, 2011 02:21 1272 Marime text

Marius Petcu, liderul CNSLR Frăţia, va fi cercetat în stare de libertate. Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au respins cererea DNA de arestare preventivă a acestuia. Marius Petcu este acuzat că ar fi luat mită, în perioada 2009-2010, câte 20.000 de euro lunar.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

La ieşirea de la Curtea de Apel Bucureşti, soţia lui Marius Petcu, Claudia Petcu, a spus că nu este îngrijorată.

"Nu am emoţii pentru nimic, singura mea emoţie erau pentru soţul meu. Sunt false acuzaţiile, vin din zone care nu pot să existe. E o înscenare, e o vendetă. Important e că soţul meu e liber", a declarat Claudia Petcu.

Procurorii DNA susţin că, în perioada anilor 2009-2010, Marius Petcu, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, a primit de la directorul unei societăţi comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentând circa 20% din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de execuţie lucrări.

Procurorii spun că respectivul contractul are ca obiect executarea obiectivului "Centrul de educaţie, perfecţionare şi recreere - Snagov", preţul negociat al contractului fiind de 9.234.570 de lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 de lei, fără TVA.

De asemenea, anchetatorii susţin că, pe 1 februarie, Petcu a primit, prin intermediar, o vilă situată în staţiunea Predeal în valoare de circa 200.000 de euro. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare.

Marius Petcu a fost prins în flagrant, joi, de procurorii anticorupţie după ce a primit cu titlu de mită de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentând tranşele aferente lunilor ianuarie şi februarie 2011, fiind ulterior reţinut pentru 24 de ore.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii