Socant Femeile au fost infectate din razbunare la spitalul CF 2
Socant: Femeile au fost infectate din razbunare la spitalul CF 2
26 Apr, 2010 08:46
ZIUA de Constanta
2392
Marime text
Medici din Spitalul CF 2, care au dorit să rămână sub protecţia anonimatului, susţin că în această unitate sanitară există un adevărat conflict între fostul manager Constantin Tănase şi angajaţii săi.
Cazul artistei Amelia Antoniu - care a intrat în comă după ce s-a infectat cu o bacterie în Spitalul CFR din Bucureşti - scoate la iveală lucruri şocante, titrează ediţia online a ziarului România Liberă. Apar alte cazuri dramatice, iar în acelaşi timp medicii se acuză între ei şi lansează ipoteze surprinzătoare privind cauzele infectării pacientelor.Medici din Spitalul CF 2, care au dorit să rămână sub protecţia anonimatului, susţin că în această unitate sanitară există un adevărat conflict între fostul manager Constantin Tănase şi angajaţii săi. Doctorii nu exclud chiar ipoteza unei răzbunări.
„Este posibil ca epidemiologul spitalului, care face parte din sindicat şi susţine vechea conducere a spitalului, să nu fi făcut toate verificările obligatorii înaintea unei operaţii", ne-a declarat un medic. Doctorii mai spun că în secţia de ginecologie a CF 2 s-a investit foarte mult în condiţiile hoteliere, dar că sterilizatorul este „suprasolicitat".
Epidemiologul spitalului, medicul Rodica Olaru, a refuzat să comenteze acuzaţiile până la finalizarea anchetei Ministerului Transporturilor şi Colegiului Medicilor, dar recunoaşte că nu a făcut unele verificări pentru că nu existau contracte cu laboratoarele. Şeful secţiei de ginecologie de la CF 2, medicul Cristian Gherase, vorbeşte mai degrabă despre „neglijenţă în serviciu" decât despre răzbunare, dar ezită să numească posibilii vinovaţi. „Sper să nu fie vorba despre o răzbunare a cuiva, dar o doză foarte mare de toxină microbiană, aşa cum a fost depistată în cazul celor două paciente, te poate duce cu gândul şi la aşa ceva", ne-a declarat acesta.
Medicul spune că în ultimul an în spital testele epidemiologice s-au făcut o dată pe săptămână sau, mai rău, o dată pe lună, din lipsă de fonduri. „Reţeaua de laboratoare a Spitalului CF 2, unde se făceau astfel de verificări, a fost desfiinţată, iar testele se fac acum în laboratoare private, în limita fondurilor disponibile", spune medicul Cristian Gherase.
Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii