Spectacolul „Iată, vin colindători!”, la Palatul Arhiepiscopal al Tomisului
Spectacolul „Iată, vin colindători!”, la Palatul Arhiepiscopal al TomisuluiEvenimentul a avut drept titlu: „Iată, vin colindători!” iar obiectivul fundamental al activităţii a fost evidenţierea importanţei Crăciunului, sărbătoare creştină menită să ilustreze tuturor minunata veste a Naşterii Mântuitorului. ,,Irozii”, dramă religioasă în patru tablouri, ,,Capra”, ,,Ursul”, ,,Pluguşorul” au fost momentele care au compus programul acestui spectacol muzical-teatral. Actorii şi coriştii care au asigurat punerea în scenă au fost elevii clasei a XII-a, membrii Cercului Teatral–Artistic din cadrul Seminarului Teologic Ortodox ,,Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul”.
„Organizarea acestui spectacol se înscrie deja într-o tradiţie pentru că an de an Palatul Arhiepiscopal ne găzduieşte şi, de altfel, multe dintre momentele artistice care ne compun programul sunt realizate la iniţiativa şi prin grija ierarhului nostru. Interesul seminariştilor şi al studenţilor teologi pentru sărbătoarea Crăciunului este una firească pentru că ei, mai mult decât cei care au optat pentru învăţământul laic, sunt în căutarea adevărului”, a declarat părintele director, prof. dr. Ionuț Rusu.
Coordonatoarea proiectului, prof. dr. Carmen Ciornea, la rându-i, a subliniat următoarele: „E cunoscut faptul că, pe teritoriul românesc, Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători creştine. Colindele intonate în această perioadă ne înalţă sufleteşte, ne înnoiesc făptura interioară, ne apropie unii de alţii, ne fac mai buni, mai iubitori, mai iertători, mai credincioşi, într-un cuvânt ne picură în suflete acea linişte şi acel echilibru moral ce ne este atât de necesar în călătoria vieţii”.
În încheiere, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a adresat auditoriului un cuvânt de învăţătură, evidențiind importanţa unor astfel de momente:
„Trebuie să veghem ca tinerii să nu se îndepărteze de aceste tradiţii. Colindul este o nepreţuită zestre spirituală, pe care o moştenim din moşi-strămoşi. El este sfânt, pentru că transmite un mesaj ceresc, o veste de la Dumnezeu. Din vremuri vechi, colindele, datinile şi obiceiurile noastre de Crăciun au fost o adevărată şcoală de virtuţi morale, întărind simţămintele de frăţietate şi de bună înţelegere.”
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp