Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Spiru Haret" 15 mii de studenţi rămân deocamdată cu diplome nerecunoscute

ro

20 Sep, 2010 17:54 2220 Marime text

858c6b33b1e1b2f52326f28feb7e94fd_40054600.jpgAbsolvenţii Universităţii "Spiru Haret" care nu au încă o diplomă de licenţă valabilă mai au de aşteptat pentru organizarea unei noi sesiuni de examinare. Reprezentanţii Universităţii "Spiru-Haret" nu au primit încă niciun răspuns de la Ministerul Educaţiei. Mai mult, reprezentanţii universităţii spun că, foarte probabil, nu va mai fi organizată o sesiune extraordinară de licenţă pentru aceste serii de studenţi.

15.000 de absolvenţi ai specializărilor neacreditate de la Universitatea 'Spiru Haret' (USH) rămân cu diplomele de licenţă nerecunoscute, după ce sesiunea de relicenţiere ce trebuia organizată pentru ei, începând cu 15 septembrie, a fost anulată. Reprezentanţii USH au renunţat la această sesiune specială până când Ministerul Educaţiei va adopta un act normativ care să specifice clar condiţiile de reeexaminare a absolvenţilor.

"Suntem în aşteptarea acestei clarificari a situaţiei. Documentul care e în vigoare, Ordonanţa 10, specifică că absolvenţii care au situaţia aceasta, privitoare la formele de învăţământ care nu au fost recunoscute de minister, au la dispoziţie patru ani pentru a-şi soluţiona această problemă. Patru ani înseamnă opt sesiuni pentru că este una în februarie şi una în iunie, sesiunile care sunt cele regulare", a declarat pentru REALITATEA.NET, Corneliu Toader, purtător de cuvânt al Universităţii "Spiru Haret".

Reprezentanţii USH recunosc acum că organizarea sesiunii speciale pentru relicenţiere absolvenţilor, programată în perioada 15-30 septembrie, nu era susţinută de legislaţia în vigoare.

"Nu ştiu dacă se va mai apela la sesiuni extraordinare. Deci ideea pe care a avut-o universitatea atunci când în vară sub presiunea situaţiei dificile pe care o aveau absolvenţii, acea înţelegere din vară care a fost relativ pripită pentru organizarea acelei sesiuni, nu a avut un temei juridic după cum s-a dovedit ulterior din consultările cu juristii noştri şi cei ai ministerului. Această sesiune a fost suspendată. Vom recurge la această consultare continuă cu ministerul de pe urma căreia va rezulta acest document care va soluţiona odată pentru totdeauna această problemă", a declarat Corneliu Toader, purtător de cuvânt al Universităţii "Spiru Haret".

De partea Ministerului Educaţiei, consilierul ministrului, Tudorel Urian, a confirmat pentru REALITATEA.NET amânarea examenului de licenţă de la Spiru Haret şi a explicat că în prezent se caută o soluţie legală "care să pună punct acestei discuţii şi care să fie inatacabilă de către Minister, si de către Spiru Haret sau alte persoane din afară. Se discută între juriştii celor două instituţii care este cea mai bună soluţie pentru intrarea în deplină legalitate".

Sursa: Realitatea.net 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Iancu 23 Sep, 2010 16:35 nu se va mai organiza nicio sesiune extraordinara de licenta,pentru ca,diplomele absolventilor sunt legale!