Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Județean, verificat de Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor. Vezi de ce

ro

21 Nov, 2012 18:26 2575 Marime text

Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) va verifica săptămâna viitoare Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Acreditarea CoNAS se referă la siguranţa procedurilor medicale realizate, drepturile pacienţilor şi aspectele administrative, reflectate în analizarea a 1850 de indicatori şi a 11 referinţe (5 pentru aspectele administrative, 2 privind drepturile pacienţilor şi 4 privind managementul serviciilor medicale), ponderate diferit astfel încât accentual să fie pus pe managementul serviciilor medicale.

Potrivit CoNAS, pentru acreditare s-au înscris 459 de spitale - 359 ale Ministerului Sănătăţii, 39 ale altor ministere şi 74 de spitale private - care vor trebui evaluate în următorii cinci ani, până la data de 7 iulie 2016. Costul accreditării este suportat de spital şi este de 240 lei pe pat pentru un ciclu de acreditare de cinci ani. Este de menţionat că spitalele au putut opta pentru perioada în care să se facă acreditarea, primele spitale înscrise fiind şi cele care apreciază că îndeplinesc cel mai bine indicatorii CoNAS. Acreditarea spitalelor nu se suprapune peste clasificarea spitalelor realizată de Ministerul Sănătăţii, care a avut la bază complexitatea procedurilor medicale şi determină nivelul finanţării spitalelor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • virginia 21 Nov, 2012 19:05 Spitalul asta trebuie inkis nu acreditat !!!! e un real focar de infectie iar personalul medival nu vrea decat spagi ca sa te bage in seama !!!!!!!