Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Start pentru a saptea editie a Festivalului Anonimul

ro

09 Aug, 2010 12:20 1025 Marime text
Ediţia din acest an a Festivalului Anonimul, care începe astăzi şi se încheie pe 15 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, deţine o secţiune dedicată filmelor româneşti, ce cuprinde titluri ca "Marţi, după Crăciun" de Radu Muntean, "Nuntă în Basarabia" de Napoleon Helmis, "Felicia, înainte de toate" de Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf şi "Website Story" de Dan Chişu, au anunţat organizatorii.

Printre filmele ce vor fi prezentate la festival se numără şi pelicula "Un tip serios/A Serious Man", în regia fraţilor Coen, dar şi seria de scurtmetraje "New York, I Love You", la care a participat şi Natalie Portman, de data aceasta în calitate de regizor.

În cadrul Serii HBO vor putea fi urmărite "Temple Grandin", film de televiziune în regia lui Mick Jackson, cu Claire Danes în rolul principal, şi "The Shukar Collective Project", în regia lui Matei Alexandru Mocanu. Lungmetrajul "Duplicatul/Copie conforme", de Abbas Kiarostami, cu Juliette Binoche (premiată la Cannes pentru interpretare) şi William Shimell în rolurile principale, dă tonul celei de-a şaptea ediţii a Festivalului Anonimul.

Anul acesta, muzicianul Lucian Ban revine la Sfântu Gheorghe cu un nou proiect creat special pentru festival: "Tarkovsky Redux - like spirit without a shadow". Proiectul îl are ca invitat pe Mat Maneri, un violist american nominalizat la Premiile Grammy pentru cel mai bun album de muzică alternativă, în 2006, alături de Lucian Ban, Silent Strike şi Dan Basu.

În acest an, Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul nu a mai primit sprijin financiar din partea Centrului Naţional al Cinematografiei. "Este în continuare un an greu pentru noi", a declarat Miruna Micu- Berescu, directorul festivalului.

Şapte lungmetraje - singurul românesc fiind "Caravana cinematografică", de Titus Muntean - propuse de selecţionerul Ludmila Cvikova concurează pentru marele premiu al Festivalului de Film Anonimul, în valoare de 3.000 de dolari, acordat exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la eveniment.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii