Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stația de înaltă tensiune ce alimentează cu energie sudul litoralului, modernizată

ro

12 Nov, 2013 14:13 1206 Marime text
Enel Distribuţie Dobrogea a încheiat lucrările de modernizare a staţiei de transformare (înaltă tensiune / medie tensiune) Neptun, ca urmare a unui proiect de investiţii în valoare de peste 12 milioane lei (circa 2,7 milioane de euro).

Staţia de transformare Neptun este unul dintre punctele centrale ale rețelei de electricitate care deservește consumatorii din zona de sud a litoralului şi are o vechime de peste 35 de ani. În lunile de vară, această staţie a înregistrat un vârf de sarcină de 11 MW, astfel încât era necesară o modernizare capitală a echipamentelor staţiei.

Au fost înlocuite toate celulele de înaltă tensiune, dar și cele de medie tensiune ale staţiei, precum şi protecţiile aferente, cu echipamente performante, integrate în sistemul de Telecontrol (ce permite identificarea rapidă a defectelor apărute și soluționarea lor prin comenzi de la distanță). De asemenea, capacitatea stației a fost mărită prin montarea unui nou transformator  de 110 / 20kV, cu o putere suplimentară de 25 MVA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii