Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 18 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri externe Fiul președintelui SUA, Joe Biden, suspectat că a primit mită de la omul de afaceri Puiu Popoviciu!

ro

08 Aug, 2024 12:51 557 Marime text


Apar noi informații din dosarul fiscal penal în care Hunter Biden, fiul președintelui american, Joe Biden, este cercetat pentru evaziune fiscală.
 
Procurorii l-au acuzat pe acesta că ar fi primit mită din partea omului de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu cu scopul de a influența agențiile guvernamentale americane” în legătură cu o anchetă penală în România, notează Reuters
 
Conform sursei citate, departamentul de Justiție al SUA a făcut acuzația miercuri, 7 august 2024, la Tribunalul Federal din Los Angeles, unde se află pe rol procesul în care fiul președintelui american Joe Biden este acuzat de evaziune fiscală. Termenul de judecată este programat pentru 9 septembrie 2024.
 
În această speță, Hunter Biden a pledat nevinovat.
 
Omul de afaceri Gabriel Aurel Popoviciu (cunoscut drept Puiu Popoviciu) a fost achitat în dosarul „Ferma Băneasa”, în care a fost trimis în judecată şi condamnat iniţial, la şapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi pentru dare de mită, notează Știri pe surse.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Omul de afaceri Puiu Popoviciu, achitat în dosarul Ferma Băneasa. Decizia nu e defintivă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii