Studiu genetic Pinguinii au pierdut trei din cele cinci gusturi de bază
Studiu genetic: Pinguinii au pierdut trei din cele cinci gusturi de bază
23 Feb, 2015 23:24
ZIUA de Constanta
3442
Marime text
Un studiu recent arată că pinguinii nu se pot bucură de gustul peştelui pe care îl mănâncă. Studiul genetic a fost realizat de cercetători chinezi şi americani, care au sugerat că adaptarea acestor păsări la mediul extrem de rece a avut un preţ, şi anume, deteriorarea percepţiei gustului, scrie agenţia Xinhua, conform Agerpres.
Studiul,care a fost publicat în revista Current Biology, a constatat că pinguinii au pierdut trei din cele cinci gusturi de baza — dulce, amar şi savuros (cunoscut sub numele de umami) în urmă cu peste 20 de milioane de ani şi nu le-au recâştigat.
Pentru aceste păsări, se pare că produsele alimentare intră în doar două categorii de arome: sărat şi acru.
Sursa foto. siviaggia.it
Studiul,care a fost publicat în revista Current Biology, a constatat că pinguinii au pierdut trei din cele cinci gusturi de baza — dulce, amar şi savuros (cunoscut sub numele de umami) în urmă cu peste 20 de milioane de ani şi nu le-au recâştigat.
Pentru aceste păsări, se pare că produsele alimentare intră în doar două categorii de arome: sărat şi acru.
Sursa foto. siviaggia.it
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii