Sume ilicite uriașe, provenite din vânzări auto în spațiul intracomunitar. Ce au descoperit polițiștii
Sume ilicite uriașe, provenite din vânzări auto în spațiul intracomunitar. Ce au descoperit polițiștii
23 Jun, 2018 13:51
ZIUA de Constanta
1826
Marime text
În cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare nouă mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov şi patru mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul tranzacţiilor intracomunitare cu autoturisme.
Din datele şi probele administrate în cauză de ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 4, a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, împreună cu o femeie, contabil al societăţii menţionate, în perioada iunie 2013 – februarie 2015, au omis înregistrarea în actele contabile a unor venituri provenite din vânzarea de autoturisme achiziţionate din spaţiul intracomunitar, în vederea sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.
De asemenea, cei în cauză au efectuat multiple transferuri bancare, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor sume de bani.
Astfel, la data de 22 iunie a.c., au fost puse în aplicare nouă mandate de percheziţie domiciliară şi patru mandate de aducere, în urma cărora au fost identificate şi ridicate documente şi înscrisuri necesare soluţionării cauzei.
Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la 8.700.000 de lei, fiind luate măsuri asigurătorii (popriri pe conturi bancare) în vederea recuperării prejudiciului.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii