Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:51 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

supervizor.ro S-a ales praful de BRĂDET ROMÂNESC! “Investitorii” care nu au solicitat returnarea banilor se transformă în “donatori”; o firmă din Timişoara a depus cerere pentru înregistrarea mărcii

ro

01 Aug, 2016 16:44 3682 Marime text
Apărut în luna februarie a acestui an, scandalul lactatelor cu E.Coli de la societatea BRĂDET SRL Brădetu (CUI: 14062704) a dispărut relativ rapid din peisajul mediatic, în principal din cauza apariţiei unor subiecte mult mai “zemoase”, cum a fost, de exemplu, HEXI PHARMA, scrie supervizor.ro.

 La momentul scandalului, în martie 2016, beneficiind de o susţinere hazardată a mediului online şi de o iniţiativă pripită a realizatorului TV Dragos PĂTRARU, administratorul societăţii argeşene, Marius Nicolae BADEA (44 de ani) a anunţat, după modelul Dan DIACONESCU – “OLTCHIM-ul poporului”, că “împreună cu voi, doresc să construim un brand al tuturor românilor «Brădet Românesc SA», un produs autentic ROMÂNESC”.

 Mai mult, BADEA precizat că “eu personal mă voi implica pentru a realiza astfel cea mai mare fabrică de prelucrare a laptelui, cu capital integral românesc. Vom demonstra astfel că românii știu să fie uniţi şi să îşi apere propriile interese!”.

 Regula subscripţiei: voi trimiteţi banii şi văd eu ce facem cu ei

 Fără prea multe amănunte, fără un prospect de emisiune de acţiuni, Marius Nicolae BADEA a lansat o “subscripţie publică” CEL MULT LA LIMITA LEGII prin care orice cetăţean ar fi devenit acţionar la viitoarea societate BRĂDET ROMÂNESC SA, valoarea nominală a unei acţiuni fiind de 100 de lei.

 Obiectivul fixat de iniţiativa “pe genunchi” a asociatului majoritar de la BRĂDET SRL a fost de10 milioane lei, cu menţiunea că va fi “ajustat în funcţie de aportul de capital al investitorilor“. Amuzant e faptul că BADEA s-a gândit că ar putea veni cineva cu un aport de peste 5 milioane lei, motiv pentru care a introdus următoarea regulă: “dacă suma subscrisă de o singură persoană va depăşi 50% din totalul capitalului social, diferenţa îi va fi returnată”.

 În urmă cu aproximativ 3 luni, BADEA îi răspundea unui potenţial investitor:

“Dacă ţinta nu va fi atinsă sau va fi depăşită, nu putem să ştim în momentul acesta şi nici nu pot eu, Marius Badea, să decid în privinţa celor care au subscris. Decizia o vom lua împreună, la finalul campaniei de subscriere. Există mai multe variante de lucru posibile, dar nu voi decide eu, ci cei care au subscris”. Se observă foarte clar că acest individ nu avea nici cea mai mică idee despre ceea ce este o “emisiune de acţiuni” şi a pasat-o româneşte – “o să decidă fraierii care au subscris“.


 Nici Maica Domnului nu a fost de partea lui Badea

 Perioada de subscriere s-a expirat şi s-au adunat doar 128.614 lei, chipurile de la 220 de persoane, numai că unele dintre acestea nu au subscris pentru acţiuni, ci au donat câţiva lei(sau chiar un singur leu), pe baza unor vouchere.

 Culmea e că există persoane care au donat şi 10.000 de lei sau mai mult, una dintre acestea venind şi cu un bonus, constând într-o urare din inimă: “Ocrotitoarea neamului românesc, Maica Domnului, să vă ajute!“.

 Se pare că Maica Domnului nu a aflat de iniţiativa lui Marius Nicolae BADEA sau nu a dorit să o sprijine, aşa că s-a adunat doar 1,29% din suma vizată. Din acest motiv, iniţiatorul a anunţat, pe 1 iulie 2016, că “suma subscrisă nu e suficientă pentru a porni la drum…“, motiv pentru care banii vor fi returnaţi, dar NUMAI CELOR CARE ÎI REVENDICĂ PÎNĂ LA FINALUL LUNII IULIE 2016. Marele specialist în brânzeturi (cu sau fără E.Coli) nu a ţinut cont faptul că iulie este o lună de concedii, probabil pe ideea că persoanele care i-au trimis lui bani nu au mai avut şi de concediu!


 Decizie unilatarală şi mincinoasă

 Totuşi, ca să nu rămână cineva cu impresia că el îşi va însuşi vreun leu, BADEA a precizat că “sumele nerevendicate până la data de 1 August 2016 vor fi donate către Asociaţia Părinţi Salvatori, care se ocupă de susţinerea mai multor copilaşi diagnosticaţi cu paralizie cerebrală”. Sărind peste faptul că decizia unilaterală a individului ar putea fi contestată într-o instanţă, merită menţionat mesajul transmis de Laurenţiu POŞTAŞU, persoană care a “investit” 1.300 de lei:

“Personal sunt dezamăgit de ce drum aţi ales să luaţi. Am crezut că aţi spus: «împreună cu cei ce au subscris» veţi lua o decizie. Văd ca aţi luat o decizie singur. Eu personal nu am «împrumutat bani» pentru 2 luni, ci am apăsat butonul din care am înţeles că eu voi cumpăra o acţiune. Aţi mai afirmat că vom găsi diverse modalităţi de lucru dacă banii nu se strâng. Cred că ar trebui să folosiţi banii aceştia sau cel puţin sa ne întrebaţi/propuneţi pentru a face ceva cu ei, ceva care am putea hotărâ noi, cei din grupul 220, şi dvs. Sunt 28 mii de euro şi aţi putea să faceţi ceva cu ei în firma dvs, în paralel cu afacerea care dvs şi familia dvs o îngrijiţi şi aveti grija de ea. În aceste două luni, am cumpărat produsele dvs ştiind că şi noi investim în firma dvs şi am fost alături de dvs în cumpărări de produse şi în rugăciuni“.

 BADEA catadicseşte să îi răspundă, dar cu o afirmaţie care ulterior a fost contrazisă:

“Din păcate, suma subscrisă nu permite demararea unei investiţii. Folosirea banilor în alt scop decât cel propus nu este posibilă, întrucât banii se afla în contul de garanţii al băncii, iar de acolo pot fi eliberaţi doar dacă se realizează obiectivul propus. În aceste condiţii, singura alternativă disponibilă a fost returnarea sumelor subscrise către cei 220 de prieteni ai noştri, cu regretul că nu am reuşit să fim mai multi…”. După doar câteva zile, a apărut şi varianta donării (forţate) către o asociaţie.

 Pe 27 iulie 2016, Marius Nicolae BADEA şi-a informat “investitorii” că “până în prezent au fost onorate toate solicitările de returnare ale plăţilor care s-au făcut cu cardul. După data de 1 August 2016 se va demara returnarea sumelor plătite prin Ordin de Plată sau depunere în numerar la ghişeul Garanti Bank”. În plus, “smecherul de la BRĂDET” reaminteşte că persoanele care nu solicită returnarea banilor până la 31 iulie 2016 îşi pot lua adio de la sumele “investite”.

 Asociaţia nu există, iar marca probabil va fi “furată”

Demn de menţionat este faptul că NU EXISTĂ “Asociaţia Părinţi Salvatori” (conform Registrului asociaţiilor si fundaţiilor), iar pagina de FB recomandată de BADEA este a unui grup. În schimb, există o cerere de înregistrare a mărcii PĂRINŢI SALVATORI, depusă pe 5 aprilie 2016 (după demararea “subscripţiei publice”) de către ASOCIAŢIA PENTRU EDUCAŢIE ŞI CARITATE, aceasta având sediul în localitatea Moisei din judeţul Maramureş.

 Şi apropo de mărci: pe 9 martie 2016, LOL CONSULTING SRL Timişoara (CUI: 24673721) a depus cerere pentru înregistrarea mărcii verbale BRADET ROMANESC şi, conform site-ului OSIM, nu a fost depusă opoziţie în termenul legal. Acum, după eşecul subscripţiei publice, nu mai contează dacă firma din Timişoara, deţinută de Daniela NIŢĂ CHERECHEŞ (28 de ani) şi Sanda Ramona CHERECHEŞ (28 de ani), a speculat momentul şi “va fura” marca sau a fost un aranjament cu BADEA.

Şi pentru că azi, 1 august 2016, revine emisiunea STAREA NAŢIEI (de data asta la DIGI TV), să ne aducem aminte “ce domn” a fost Dragoş PĂTRARU cu Marius BADEA (detalii AICI). E drept, că “domnia” i-a trecut după câteva zile… spre norocul lui şi al altor “potenţiali investitori”! (sursa foto: facebook.com)


Sursa text: supervizor.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii