Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
02:37 24 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE15.Nicuşor Constantinescu, declarații incendiare. „În 2012, inspectorii adjuncti ai IPJ Constanţa ne-au arătat un plan aprobat de DNA Bucureşti prin care mi se pregătea un flagrant” (galerie foto)

ro

09 Jun, 2016 10:23 5991 Marime text
Potrivit surselor noastre, Nicuşor Constantinescu va ajunge la Palatul de Justiţie la ora 11.00.

Reamintim că procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de Raluca-Irinel Parepa, șefă a Secției de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, și față de Marius Țoringhibel, medic primar în cadrul aceleiași secții, pentru favorizarea făptuitorului, în legătură cu internarea lui Nicușor Constantinescu.

Vom reveni cu informaţii.


UPDATE 15, ora 20.49:
 

Ședința de judecată s-a terminat. Pe data de 14 iunie instanța va decide dacă Nicușor Constantinescu rămâne în stare de arest preventive sau dacă va fi pus sub control judiciar. 



UPDATE 14, ora 19.57:

„Formularea de acțiuni pentru restrângerea spațiului ocupat de CMZ în clădirea respectivă au reprezentat singurele posibilități ale unei instituții de aducere la îndeplinire a unor hotărâri ale CJC. Cu mențiunea că adresele către instanțe sunt semnate de către vicepreședintele Dragomir. De asemenea, adresa către Bej Munteanu Ionel din martie 2010 a fost semnata tot de Dragomir Cristinel. Promovarea unei hotărâri a CJC nu reprezintă o tentativă de faptă penală. Cred că se impune achitarea mea! Consider că sunt nevinovat raportat la faptul că pentru aceleași fapte prefectul județului Constanța a amendat CJC amenda fiind achitată. Există și soluție în acest sens a judecătorului de drepturi și libertăți în dosarul 14404 din 2014. Activitatea CMZ Constanța nu a fost perturbată în mod însemnat având în vedere sumele plătite de către CJC de aproximativ 5 miliarde lei vechi și bunurile la care au făcut referire martorii au fost achiziționate pentru întreținerea CMZ Constanța reprezentând materiale consumabile”, a mai precizat Nicușor Constantinescu.
 
După ce medicii l-au consultat din nou pe fostul șef al CJC, au descoperit că acesta are din nou tensiune mare. În acel moment Nicușor Constantinescu a precizat „Sunt bine! Mă duc la plajă”.
 
Avocatul a solicitat ca termen data de 29 iunie iar Curtea a admis. Astfel, până pe 29 iunie trebuie să depună concluziile scrise, iar atunci se va da pronunțarea.



UPDATE13, ora 19.21:

„În 2009 s-au efectuat cheltuieli pentru reparaţii curente în valoare de 13.425 lei, iar în 2010, 11.003,94 lei, cheltuieli alocate, acordate şi achitate de CJC. Nu s-au prezentat CJC ulterior devizele privind modalitatea de cheltuire a sumelor alocate şi nici nu s-a răspuns solicitării Direcţiei de specialitate în ceea ce priveşte încheierea procesului verbal de recepţie. Acesta fiind şi motivul pentru care am solicitat în cadrul expertizei generale o expertiză tehnică a acestei clădiri. Mai arăt că prin decizia Tribunalului Constanţa, respectiv decizia Curţii de Apel Constanţa, m-a obligat executorul să duc la îndeplinire hotărârea din 2009. Eu nu aveam cunoştinţă de Hotărârea nr 210/04.02.2011, privind anularea Hotărârii de CJ nr 153 din 15.05.2009 aceasta fiind comunicată CJC în data de 22.02.2011, iar adresele menţionate anterior au fost emise înainte de comunicarea acestei hotărâri judecătoreşti. De asemenea toate demersurile anterioare CMZ/MApN de suspendare a hotărârii CJ din mai 2009 au fost respinse de Tribunalul Constanţa şi Curtea de Apel Constanţa. Mai arăt că CMZ avea încheiat un contract direct din 15.10.2003, contract în vigoare şi în prezent, iar ulterior datei de 28.02. 2011, CMZ nu a mai solicitat plata facturilor de apă. Pentru contractul cu Enel, arăt că CJC avea încheiat contractul cu acest furnizor şi facturile restante au fost achitate în 24 mai 2013 din acelaşi credit. Nu se poate reţine o evacuare totală a CMZ din acel spaţiu atâta timp cât nu s-a realizat niciun act material a acestora în fapt. CMZ a avut folosinţă continuă şi neîntreruptă a acelui spaţiu”, a declarat Constantinescu.





UPDATE12, ora 17.10:

"În opinia mea, este absurd ca CMZ să se plângă că firma ZIP nu asigura paza acelei clădiri în interiorul acesteia în condițiile în care în interior există regimul unităților militare. Ulterior, am aflat că agenților de pază li se solicită să asigure selecția persoanelor care intrau în sediu, respectiv agenți de pază, deși potrivit planului de pază era prevăzut un alt post de pază în alt loc. Planul de pază stabilit având în vedere și clădirea Bibliotecii IN Roman. Arăt că interiorul CMZ Constanța exista armament, muniție, ofițer de continuitate înarmați și era absurd să fie păziți oameni înarmați de agenți de pază neînarmați. Nu este adevărat că aș fi adus un folos patrimonial necuvenit CJC, nefiind probat acest lucru în prezentul dosar. Prin hotărârea din 2009 a CJC, în art 2, dacă nu greșesc, toate cheltuielile pentru instituțiile din imobilul din Mircea cel Bătrân 106 vor fi suportate de către acestea, iar toate demersurile mele ulterioare au fost făcute pentru aducerea la îndeplinire a hotărârii CJC. Adresele către executorul judecătoresc pentru restrângerea spaţiului pentru CMZ Constanţa nu au fost semnate de către mine, ci de către vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir, lucru care poate fi verificat, existând acte la dosar.  Arăt că sumele menţionate în cele trei adrese la MApN nu s-au regăsit în registrele de intrare al CJC, neexitând viza de intrare şi nici în prezent nu sunt înregistrate. Documentele de plată invocate ca neplătite nu au ajuns niciodată la mine la cabinet", a spus Nicuşor Constantinescu. 

UPDATE11, ora 16.50:

”După 2008, prin măsurile luate de Guvernul Boc s-au diminuat alocările bugetale și în aceste condiții, CJC a fost nevoit să ia măsuri de eficientizare a veniturilor și cheltuielilor și să modifice organigrama de funcționare. În perioada 2008-2012, încasările pentru bugetul CJC au fost mai mici cu 40% decât prevederile bugetului pentru fiecare an în parte. În consecință și toate solicitările de finanțare ale ordonatorilor de credite s-au diminuat, inclusiv ale CMZ Constanța. Nu am aprobat unele din solicitările de la CMZ, deoarece nu era în atributul CJC, ci a vicepreședintelui Dragomir și ale plenului CJC. Nu există nicio hotărâre a CJC aferentă CMZ, din 2009-2014, pe care eu să o fi refuzat să o plătesc. Așa cum am arătat, fiind nevoit să restrângem cheltuielile, discutând cu mai mulți specialiști, inclusiv cu cei de la Autoritatea de Ordine Publică, prin care s-a concluzionat că este mai eficient să se restrângă efectivul de oameni care asigură paza unor instituții și aceasta să se asigure cu personal mai puțin și dublat de sisteme de supraveghere și monitorizare video, acest lucru urmând a se aplica nu doar pentru imobilul din Mircea cel Bătrân 106 ci și pentru alte instituții aflate în patrimoniul județului Constanța” a declarat Nicușor Constantinescu.

 

UPDATE10, ora 16.23:

"Menționez că clădirea situată în municipiul Constanța pe strada Mircea cel Bătrân 106 face parte din patrimoniul județului Constanța, existând o hotărâre de guvern în acest sens publicată în Monitorul Oficial. Aceste aspecte au fost confirmate de directorul Direcției Juridice a CJC, dl Țițineaua Ionuț, cât și dna secretară a CJC,  Mariana Belu, dând declarații în cauză în acest sens. Nici CMZ, nici MApN nu au comunicat niciodată CJC și nici constructorilor că sunt infiltrații la acoperișul clădirii sau alte stricăciuni care ar fi trebuit efectuate de constructor în termenul de garanție. În ceea ce privește celelalte acuzații, arăt că am respectat Legea nr. 205 republicată, precum și Legea aleșilor locali, Legea finanțelor publice locale, Legea instituției prefectului și celelalte legi aferente administrației publice locale și, prin urmare, eu am adus la îndeplinire hotărârile CJC, acestea intrând în vigoare la cinci zile după comunicarea către prefectul județului Constanța. Chiar dacă ulterior acesta consideră aspecte de nelegalitate, suspendându-le de drept și înștiințând instanța. Atât în 2009, cât și în 2012, atât eu, cât și dl Cristinel Dragomir, vicepreședintele CJC, nu am făcut altceva decât să acționăm în momentele de legalitate ale hotărârilor date de CJC", a spus Constantinescu, în fața instanței. 

UPDATE9, ora 15.56:

 

"Astfel, cum am arătat şi în declaraţia de ieri, iniţial mi s-a arătat doar o factură neachitată de 3999,5 lei, însă ulterior plecării mele în străinătate pentru tratarea problemelor medicale s-au efectuat alte demersuri de către organele de anchetă şi toate răspunsurile MApN sunt ulterioare datei de 14 ianuarie 2014. Una dintre adrese este semnată cu bară fiind menţionat numele unui colonel desemnat cu legătură cu Parlamentul şi Justiţia", a spus Nicuşor Constantinescu.

 

„În primăvara-vara anului 2012, ministrul Duşa a participat la o discuţie în biroul meu împreună cu domnul comandor Murineanu şi şeful Statului Major al Garnizoanei, respectiv Dragomir Cristinel, pentru reglementarea acestei situaţii. Menţionez că dl Dragomir Cristinel, vicepreşedinte al CJC, a avut delegare din anul 2008 pentru coordonarea în numele meu şi a CMZ”, a adăugat el.

 

UPDATE8, ora 15.34:

"În decembrie 2012, au venit în biroul meu, de la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, inspectorii adjuncţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţeann Constanţa şi ne-au arătat un plan aprobat de DNA Bucureşti prin care se pregătea un flagrant pentru mine de 70.000 de euro. Ulterior m-am prezentat la prim-ministrul României cu toate documentele aferente şi care m-a trimis la ministrul de Interne care l-a chemat pe şeful Poliţiei Române şi l-a intrebat cum este posibil să se procedeze astfel fără aprobare unui judecător şi fără probe directe în ceea ce mă priveşte".

 
Magistratul îi cere să se refere doar la dosar, să nu se îndepărteze.
 

„Acuzaţiile din prezentul dosar nu sunt reale. Aşa cum am arătat, acuzaţiile din acest dosar sunt nereale, de fapt dorindu-se să fiu scos din viaţa politică pentru că timp de 16 ani niciun contracandidat de-al meu nu a obţinut la alegeri un procent mai mare de 11%”, spune Nicuşor Constantinescu. 


El cere să se consemneze declarațiile sale, deoarece este dreptul lui. 
 

UPDATE7, ora 15.21: 


Se reia şedinţa.
 

Procurorul Bodean: "Vă rugăm să reţineţi că inculpatul a consumat băuturi ce conţin cofeină"

 

Nicuşor Constantinescu: "Nimic din acest proces nu este admisibil. Condamnaţi-mă şi gata!"

 

Curtea îi respinge cererea lui Nicuşor Constantinescu de recuzare întrucât nu a indicat exact articolul, adica nu a încadrat motivul.
 

Magistratul: "Curtea constată că în realitate inculpatul nu doreşte să dea declaraţie".

 
Nicuşor Constantinescu susţine acum că doreşte să dea declaraţie. 

Când magistratul Năstase îl întreabă dacă vrea să dea declaraţie, Nicuşor spune că „da”, dar peste câteva zile, să fie sănătos. El a precizat de câteva ori acest aspect. Până la urmă, Nicuşor Constantinescu dă declaraţia acum.

 

UPDATE6, ora 14.58


Se reia ședința.

Curtea: "Doriți să continuați declarația?"

 

Nicușor Constantinescu: "Sunt bănuit de anevrism din naștere. Acele teste nu se fac la Spitalul din Penitenciar. Solicit 24-48 ore să vadă care e cauza. Cum poți să acuzi niște medici că favorizează infractorul dacă nu au trecut nici măcar 24 de ore."

 

Avocat: "El consideră că este în măsură să continue procesul. Dar în virtutea acestor evidențe, eu consider că nu este în stare să continue declarația".

 

Curtea: "Pe actele medicale care există la dosar, nu se impune suspendarea procesului. Față de toate discuțiile de la termenul de astăzi, având în vedere că ședința cauzei a început în jurul orei 12.00, se constată că în acest moment față de manifestarea inculpatului și poziția avocatului ales că nu este posibilă audierea inculpatului".


Nicuşor Constantinescu spune însă că el continuă declaraţia. Curtea aprobă. Avocatul formulează cerere de recuzare a întregului complet. Procurorul Bodean cere să se respingă cererea pentru că a fost deja soluţionată o dată. 

Magistratul: "Curtea respinge ca inadmisibilă cererea de recuzare"

 
Nicuşor Constantinescu doreşte să formuleze şi el o cerere de recuzare. Se suspendă şedinţa pentru ca Nicuşor Constantinescu să consulte Codul Penal. 
 

UPDATE5, ora 14.40:


S-a reluat ședința. Nicușor Constantinescu are tensiunea 19 în aceste momente. Magistratul l-a întrebat pe Constantinescu: ”În această perioadă ați consumat Coca Cola. Este adevărat?”
 

”Este Coca Cola mea!”, a strigat Nicușor Constantinescu.

Avocatul a declarat: "La ora actuală nu facem altceva decât să dopăm  inculpatul pentru a-i scădea tensiunea. Inculpatul nu are o tensiune mai mică de 19, lucru ce poate duce la o situație dezastruoasă. Dacă încercăm să dopăm numai ca să îi scădem tensiunea. Nu este corect!".

 

Procurorul Bodean: "Este momentul să intrăm în dezbatere"

 

Nicușor Constantinescu: "Aduceți injectomat și dați-mi nitroglicerina. Facem spital aici!"

 

Curtea: "În ceea ce privește solicitarea de acordarea unui termen sunt valabile dispozițiile instanței de ieri. Astfel, cum am spus se va amâna pronunțarea pentru 22 iunie."


Iar se suspendă ședința să i se aplice tratament. 


UPDATE 4, ora 12.25

Şedinţa a fost suspendată, întrucât Nicuşor Constatinescu a devenit foarte nervos şi l-au lăsat să se calmeze.

UPDATE 3, ora 12.22

Avocatul lui Nicuşor Constantinescu a luat cuvântul. „DNA a hotărât de la sine putere că inculpatul este sănătos şi trebuie dus la Penitenciarul Poarta Albă”, a spus avocatul.
 
Şi Nicuşor Constantinescu a luat cuvântul. „Am venit cu branula, până acum am ţinut-o. Am 21 cu 10,4 tensiunea. Dacă toată noaptea am fost luat cu japca de DNA şi dus cu forţa şi ţinut cu monitoare toată dimineaţa. Văd că hotărăşte DNA-ul. Eu vreau în locul medicului să vină procurorul DNA să îmi dea îngrijire. O să crăp!, spune acesta.
 
Din nou, vorbeşte avocatul său. „Dacă se întâmpla ceva cu Nicuşor Constantinescu ieri? Inculpatul are o stare a sănătăţii foarte critică care ar putea duce la un sfârşit tragic. Văa solicităm să suspendaţi judecarea în acest dosar până la a fi apt să dea declaraţia începută ieri. Vă rugăm să reveniţi şi să analizaţi cererea în pregătirea apărării”, spune avocatul.

„Ieri am fost externat la 11 noaptea cu forţa. Doar patul a rămas acolo. Restul, monitoarele şi ce aveam au fost transportate la Poarta Albă. Am evitat să iau sare, să mănânc gras. Nu am consumat alte substanţe. Nu aveam ce să consum. Ieri au spus că dacă se continuă această stare, trebuie găsită cauza”, precizează Nicuşor Constantinescu.
 
Procurorul DNA, Andrei Bodean, a prezentat fişa medicală a internării de ieri în care se arată că Nicuşor Constantinescu avea tensiunea de 14 cu 8. 

UPDATE 2, ora 12.14

Începe şedinţa de judecată în dosarul lui Nicuşor Constantinescu.

UPDATE 1, ora 11.38

Nicuşor Constantinescu a ajuns la Palatul de Justiţie. „M-a externat DNA-ul", a ţinut acesta să precizeze.

Citeşte şi Oficial de la DNA: Şefa Secţiei de Cardiologie din Spitalul Judeţean Constanţa, sub control judiciar în cazul lui Nicuşor Constantinescu!

DNA cercetează cum s-a internat Nicușor Constantinescu în spital. Vizate ar fi și cadre medicale
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii