Tânăr suspectat că elibera documente pretins medicale, reținut de polițiști. Ce au constatat anchetatorii
Tânăr suspectat că elibera documente pretins medicale, reținut de polițiști. Ce au constatat anchetatoriiPotrivit Poliției Capitalei, în luna ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 11 au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 34 de ani, cu privire la faptul că la data de 17 decembrie 2018 a plătit o sumă de bani unei societăţi comerciale cu profil medical, din sectorul 3, pentru efectuarea unui examen de specialitate, iar reprezentantul firmei i-a eliberat un buletin de analiză, fără a o supune vreunui control sau a o conecta la un aparat.
Ulterior, un medic specialist din cadrul unui spital i-a adus la cunoştinţă că buletinul de analize respectiv nu reprezintă un examen imagistic.
Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat că într-un imobil, situat în sectorul 3, sunt amenajate mai multe spaţii folosite ca puncte de lucru de către mai multe societăţi. Astfel, cabinetul indicat de către reclamantă a fost închiriat unei societăţi comerciale, reprezentată de un bărbat, în vârstă de 26 de ani.
Acesta a fost depistat iar asupra sa au fost găsite mai multe ştampile, cu inscripţii aferente mai multor specializări medicale. De asemenea, au fost identificate şi ridicate mai multe documente, diplome şi certificate, ce urmează a fi expertizate, având în vedere existenţa unei suspiciuni rezonabile că acestea sunt false.
Din verificările efectuate la instituţii cu atribuţii în domeniul sănătăţii a rezultat că în evidenţele acestora nu există vreun medic cu datele de identificare ale celui în cauză.
Faţă de suspect a fost dispusă măsura reţinerii, urmând a fi prezentat magistraţilor pentru a dispune în conformitate cu prevederile legii.
”Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi folosire a instrumentelor false, fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au mai transmis reprezentanții Poliției Capitalei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp