Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tarifele Transelectrica s-au majorat intre 30% - 43%

ro

06 Jan, 2009 16:51 705 Marime text

Printr-un ordin dat de preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, tarifele Transelectrica s-au majorat, începând cu data de 1 ianuarie. Raportorul de la energia electrică, citat de mediafax.ro a anunţat astăzi că, tarifele percepute de Transelectrica în acest an,  pentru transportul electricităţii, pentru cele de sistem şi cele pentru serviciile prestate de operatorul comercial OPCOM participanţilor la piaţa angro de electricitate, au fost majorate între 30% şi 43%.

"Noile tarife aprobate, cu excepţia tarifului de transport, corespund cifrelor luate în calcul de companie la elaborarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2009, aşa cum a fost avizat de Adunarea Generală a Acţionarilor", se arată într-un raport al Transelectrica transmis astăzi, Bursei de Valori Bucureşti. Astfel, tariful mediu pentru transportul energiei a fost majorat cu 5,22%, de la 15,33 de lei pe MWh la 16,13 lei pe MWh.

Totodată, tariful pentru serviciul de sistem a urcat cu 13,7%, de la 17,66 lei pe MWh la 20,08 lei pe MWh, în timp ce tariful pentru serviciile prestate de operatorul comercial OPCOM pentru participanţii la piaţa angro de energie electrică a crescut între 30% şi 43%, de la 0,23 lei pe MWh la 0,3 pe MWh. Şi bugetul Transelectrica va fi revizuit, ca urmare a modificării tarifelor de transport. "Compania îşi propune să nu modifice planul de investiţii iniţial aprobat", se mai arată în comunicat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii