Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxele si impozitele pe 2009

ro

05 Jan, 2009 22:09 938 Marime text

Serviciul Public de Impozite Taxe şi alte Venituri anunţă ca în perioada 9-15 ianuarie va trimite la domiciliul, sediul sau punctul de lucru al fiecărei persoane fizice şi juridice, înştiinţările de plată pentru anul acesta.

Astfel, vor fi trimise două tipuri de înştiinţări de plată, una de culoare albă, galbenă sau roz care va deţine sumele datorate bugetului local pentru bunurile impozabile înregistrate în baza de date a Serviciului Public de Taxe Impozite şi Venituri ale Bugetului Local Constanţa. Cel de-al doilea tip de document va fi bleu şi îl vor primi cei care au amenzi contravenţionale neachitate în termenul legal de plată. Ambele tipuri vor fi expediate o singură dată.

Înştiinţarea de culoare albă va cuprinde obligaţiile de plată cumulate pentru toate bunurile aflate în evidenţa instituţiei, pentru anul acesta. Înştiinţarea de culoare galbenă va cuprinde obligaţiile de plată cumulate pentru toate bunurile aflate în evidenţa instituţiei pe anul 2009, pe anii precedenţi şi accesoriile acestora, calculate de la 1 ianuarie. Înştiinţarea de culoare roz este expediată contribuabilului care a întocmit dosar de urmărire şi executare silită pentru una sau mai multe dintre bunurile mobile sau imobile impozabile.

Acest tip de înştiinţare cuprinde totalul obligaţiilor de plată datorate atât pe anul 2009, pe anii precedenţi, precum şi accesoriile acestora, calculate de la data de  1 ianuarie,  care nu se pot achita la oficiile poştale înainte de stingerea debitului din dosarul de urmărire şi executare silită. Înştiinţarea bleu este expediată contribuabilului care are întocmit dosar de urmărire şi executare silită pentru amenzile contravenţionale neachitate. Acest tip de înştiinţare cuprinde obligaţiile de plată reprezentând amenzile contravenţionale din 2008 şi anii anteriori.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii