Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teleorman Ceremonial şi vin fiert de Ziua Naţională

ro

01 Dec, 2008 16:15 772 Marime text

Astăzi, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, la Monumentul Eroilor din primul Război Mondial, aflat în centrul municipiului Alexandria, a avut loc un ceremonial civil, militar şi religios. Evenimentul a fost organizat de Prefectura Teleorman, Consiliul Judeţean şi Garnizoana Alexandria.

Ceremonialul a debutat cu o slujbă de pomenire a eroilor neamului, în care mai multe oficialităţi au evocat momente din istoria luptelor eroice pentru reîntregirea ţării. Judeţul Teleorman şi-a adus jertfa de sânge pentru înfăptuirea idealului Marii Uniri, din cei douăzeci de mii de locuitori plecaţi în 1916 pe front la chemarea patriei, aproximativ 11.900 căzând la datorie.

La monument s-au depus coroane de flori, iar o gardă de onoare şi efective ale Inspectoratului de Jandarmi şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au încheiat manifestarea de la Alexandria cu o defilare. Reprezentanţii autorităţilor şi ai partidelor politice, cadrele militare din garnizoană, veteranii de război şi ceilalţi participanţi au fost invitaţi la o cană de vin fiert, oferită de primăria municipală pe platoul din apropierea monumentului.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii