Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Temperaturile încep să scadă din acest weekend Vezi prognoza meteo pe trei zile

ro

17 Sep, 2010 14:53 1235 Marime text

Ploile vor rămâne în nordul, centrul şi vestul ţării până sâmbătă după-amiază inclusiv. În restul regiunilor, meteorologii au anunţat vreme frumoasă, cu temperaturi ridicate, în jurul a 30 de grade celsius.

Vineri vremea va fi caldă, frumoasă, în special în sudul şi sud-estul ţării, regiuni în care cerul e însorit mai toată ziua. Maximele, în zonele de câmpie, ajung şi chiar trec de 30 de grade. În Lunca Dunării se vor atinge chiar 32 de grade la Giurgiu şi Călăraşi.

În Banat, Crişana şi Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei, cerul se înnorează temporar şi plouă sub formă de aversă. Temperaturile sunt puţin mai scăzute în zonele în care plouă. Vor fi 22 de grade în Baia Mare şi Oradea, de exemplu. În restul ţării cerul va fi variabil şi maximele, cu 4-5 grade peste mediile multianuale.

În Capitală, vineri va fi vreme de vară autentică din nou. Cer variabil, vânt slab şi 30-31 de grade la amiază.

Sâmbătă, în prima parte a zilei, ploile preferă Transilvania, Moldova şi toate zonele de munte, în general. Totuşi, precipitaţiile vor fi slabe şi puţine. În restul ţării, cerul va fi variabil, dar spre seară norii se adună mai întâi în vest, centru şi nord, unde revin ploile, local. Maximele scad puţin, exceptând sud-estul, care păstrează temperaturile de vară. Vor fi 18 - 19 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 31-32 în Lunca Dunării.

În Bucureşti, şi sâmbătă va fi o nouă zi caldă. Norii nu lipsesc, dar acoperă doar parţial cerul, iar la amiază termometrele ajung la 29-30 de grade.

Duminică, norii şi ploile, multe şi chiar consistente în unele regiuni, prefera tot vestul, nordul şi centrul ţãrii, unde cantităţile de apă trec şi de 20 de litri pe metru pătrat. În restul teritoriului, înnorările sunt însă doar temporare, adică soarele predomină, char dacă mai şi plouă, spre seară şi în cursul nopţii următoare.

Vântul continuă să sufle mai puternic numai în regiunile de munte, iar maximele temperaturii aerului pornesc de la doar 15-16 grade în Maramureş şi în nordul Moldovei, dar încă ating 29-30 de grade în Lunca Dunării, la Calaraşi şi Giurgiu.

Şi în Capitală vremea rămâne caldă şi duminică, deşi mai pierdem câteva grade faţă de zilele precedente. Deşi peste zi soarele nu se lasă acoperit de nori, ploaia aşteaptă căderea nopţii. Maximele cresc din nou la 28-29 de grade.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii