Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ţicleanu, jefuit de 700.000 de euro de propria bancă!

ro

06 Sep, 2010 15:43 1813 Marime text

ticleanu_10463600.jpgJumătate din suma delapidată de cinci angajaţi ai băncii Credit Europe Bank îi aparţine lui Aurel Ţicleanu, antrenorul demis prin SMS de la Universitatea Craiova.

Demiterea prin sms de la cârma Craiovei a fost doar începutul necazurilor pentru Aurel Ţicleanu, care în urmă cu câteva săptămâni a aflat că sucursala din Braşov a băncii Credit Europe Bank a fost delapidată de către cinci persoane din cadrul instituţiei, paguba totală fiind estimată la 1,5 milioane de euro.

Jumătate din aceşti bani îi aparţineau tehnicianului oltean, care a rămas fără niciun ban în cont, potrivit Pro Sport.

Ţicleanu a aflat că toţi banii pe care îi depusese la banca din Braşov au dispărut din contul său, principalii suspecţi fiind directorul de operaţiuni şi directoarea Direcţiei de Credite, alături de alte trei persoane. Conform unor surse din cadrul clubului din Bănie, antrenorul a avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii băncii, care însă i-au transmis că momentan pot să-i ofere doar jumătate din sumă, circa 350.000 de euro, însă lucrurile se vor decide zilele viitoare, când olteanul va discuta din nou cu conducerea băncii.

Printre persoanele ţepuite de Credit Europe Bank se află şi Petrică Stancu, unul dintre cei mai buni antrenori de volei din România, care însă a fost păgubit cu "doar" câteva zeci de mii de euro.

Credit Europe Bank a început, la 30 iulie, o anchetă internă pentru investigarea sesizărilor primite din partea unor clienţi, care au reclamat că le-au dispărut banii din conturile deschise la sucursala Braşov a instituţiei de credit, iar pe 5 august a sesizat Parchetul.

Până în prezent, unsprezece clienţi ai băncii au sesizat Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Braşov că le-au dispărut banii din conturi, cele mai mari sume retrase din conturile unor persoane fiind de 204.000 de lei şi 73.000 de euro.

În urma sesizărilor primite, CJPC Braşov a aplicat băncii o sancţiune de 50.000 de euro şi a dispus ca în timp de 15 zile să restituie clienţilor banii.

De asemenea, banca va mai fi amendată cu câte 50.000 pentru fiecare sesizare făcută de către clienţi în legătură cu dispariţia banilor din conturi.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii