Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tineri retinuti pentru infractiuni informatice

ro

14 Jul, 2010 18:59 1017 Marime text

Doi tulceni şi un constănţean sunt cercetaţi de oamenii legii, întrucât sunt suspectaţi că au obţinut în mod fraudulos date ale conturilor mai multor cetăţeni străini, din care au efectuat diverse plăţi.

Poliţişti ai Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Tulcea, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Constanţa şi sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Tulcea, au documentat activitatea infracţională a trei bărbaţi, doi din municipiul Tulcea, iar celălalt din Constanţa, suspectaţi că obţineau în mod fraudulos date de identificare ale conturilor mai multor cetăţeni străini, din care efectuau plăţi pentru achiziţionarea unor bilete de avion. Ulterior, biletele erau vândute contra sumei de 100 de euro, indiferent de costul biletului.

Potrivit oamenilor legii, până în prezent au fost identificate 40 de persoane, prejudiciul cauzat acestora ridicându-se la 40.000 de dolari.

În urma efectuării a trei percheziţii la domiciliile suspecţilor, au fost ridicate în vederea confiscării: patru hard-disk-uri, trei memory - stick-uri, un card cu bandă magnetică, două laptop-uri, două memory card, 19 unităţi optice de stocare, valoarea bunurilor ridicate fiind de 5.400 de lei.

Ieri, împotriva a doi dintre cei trei bărbaţi, procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Tulcea au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, instanţa hotărând ca cei doi să nu părăsească localităţile de domiciliu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii