Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic ingreunat datorita zapezii

ro

26 Dec, 2008 14:35 822 Marime text

Traficul este îngreunat pe mai multe drumuri din ţară, datorită zăpezii şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile. Astfel, se circulă cu dificultate spre Moldova, Transilvania sau Nordul Olteniei.

Conform informaţiilor furnizate de reprezentantul Poliţiei Rutiere, Corneliu Drăghici, citat de realitatea.net, acesta a declarat că nu există naţionale oprite din cauza condiţiilor nefavorabile, dar pe mai multe şosele din Buzău, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Hunedoara, Alba, Cluj, Maramureş, Covasna şi din Moldova se circulă în condiţii de iarnă. Potrivit sursei citate, stratul de zăpadă ajunge la 3cm pe DN67C în Alba, DN2D în Covasna şi pe DN13E.

Pe carosabil, zăpada atinge pe alocuri 4cm pe DN7A şi pe drumurile din judeţele Botoşani, Neamţ şi Suceava. Pe drumul naţional, DN1R din judeţul Cluj, stratul de zăpadă aeste cuprins între 5 şi10cm. Echipajele specializate de la drumuri împrăştie pe toate aceste artere materiale antiderapante. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române recomandă şoferilor să ruleze cu viteză foarte redusă, să mărească distanţa de siguranţă dintre vehicule şi să se utilizeze cu preponderenţă frâna de motor.

 

 
 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii