Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:50 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedia care a șocat România. Directorul Bibliotecii Universitare din Iași și soția s-au sinucis. Legătura cu Universitatea Ovidius Constanța

ro

28 Dec, 2017 06:02 3641 Marime text
De Crăciun, undeva după amiază, România a fost șocată de o știre macabră: un bărbat și soția sa au fost descoperiți, de o rudă, morți în propria locuință.

Ceea ce, atunci, a fost luată drept o crimă urmată de sinucidere, avea să ia o altă întorsătură: cei doi s-au sinucis la un interval de câteva ore. 

Și a urmat șocul: bărbatul, Bogdan Petru Maleone, era profesor universitar și director al Bibliotecii Central Universitare din Iaşi.

"Din primele cercetări care s-au efectuat în cursul după amiezii de ieri şi în cursul dimineţii, respectiv, concluziile preliminare ale necropsiei, au fost înlăturate suspiciunile privind uciderea celor două persoane, lipsa semnelor de violenţă şi lipsa oricăror semne de autoapărare pe corpul cadavrelor astfel încât, în acest moment, concluzia la care am ajuns este că cele două persoane s-au sinucis la o diferenţă de două trei ore, decesul intervenind cu aproximativ 8 - 10 ore înainte de ora la care au fost găsite cadavrele", a declarat, marţi, Carmina Pascal, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Un CV impresionant

Bogdan Petru Maleon era profesor universitar la Facultatea de Istorie din cadrul UAIC. 

Potrivit CV-ului său, a beneficiat de numeroase granturi de cercetare, a luat parte la conferinţe internaţionale şi naţionale, publicând zeci de articole şi volume de specialitate. 

În perioada 2010-2015 a fost directorul Muzeului Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, iar între 2012 şi 2016 a fost reprezentat al Facultăţii de Istorie în Senatul Universităţii.


Totodată, între anii 2006 – 2009, a ocupat funcția de  lector univ. dr. și ținea cursuri şi seminarii de Istorie medievală universală şi Istoria Bizanţului.

Puțini sunt cei care știu că exact în această perioadă, între 10 și 12 septembrie 2009, specialist fiind în Istoria bizantină, a participat la Constanța, la Universitatea Ovidius, la conferința internațională Ovid, Myth and (Literary) Exile cu lucrarea ”Political Exile in the Byzantine Empire (5th-10th centuries)“.

Evenimentul a avut loc la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, lucrarea fiind foarte apreciată de specialiștii în domeniu.

Totodată, în anul 2010, a publicat lucrarea ”An Introduction to Byzantine Political Exil“, în „Analele Ştiinţifice ale Universităţii Ovidius Constanţa. Seria Filologie”, t. XXI, 2010, p. 173-187.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii