Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:37 09 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei persoane acuzate de corupție, trimise în judecată de DNA

ro

04 Aug, 2016 17:12 2428 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Petcu Victor, Dinu Adriana Miorița și Vîrje Dragoș Marius.

Petcu Victor, reprezentant legal al S.C. Vicexpert S.R.L, a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Dinu Adriana Miorița și Vîrje Dragoș Marius au fost trimiși în judecată sub  aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
 
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
La data de 30 mai 2012, între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Locuințelor, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2007 -2013 și SC Vicexpert SRL, în calitate de beneficiar, a fost încheiat un contract de finanțare în legătură cu implementarea proiectului „Centru de sprijinire a afacerilor furnizorilor de servicii la distanță”. Conform cererii de finanțare, obiectivul general al proiectului a constat în crearea unei structuri de sprijinire a afacerilor cu impact  pe o arie largă, care să contribuie la dezvoltarea economiei regionale, respectiv construirea unui centru de afaceri pe o suprafață de 1.113,25 mp, într-o localitate limitrofă municipiului Râmnicu Vâlcea.
În acest context,  inculpatul Petcu Victor, în calitate de reprezentant legal al beneficiarului proiectului a prezentat, în cadrul a două cereri de rambursare, documente false, respectiv a semnat două declarații pe proprie răspundere în care susţinea că nu există o situație de natură să afecteze executarea contractului de finanțare, deși în realitate se afla într-o astfel de situație.
Astfel, la momentul inițierii procedurii de atribuire a contractului de execuție lucrări, inculpatul Petcu Victor coordona în fapt două dintre societățile către care s-au trimis invitații de participare și era în relații de afinitate cu administratorul uneia dintre firmele cu care s-a încheiat într-un final contractul de execuție lucrări.
Totodată, documentele depuse de către firma respectivă, în cadrul ofertei pentru atribuirea contractului de lucrări, precum și cele care atestau activitatea de evaluarea a acesteia, au fost întocmite în fals de către inculpații Dinu Adriana Miorița și Vîrje Dragoș Marius, angajați ai SC Vicexpert SRL, din dispoziția inculpatului Petcu Victor.
Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 1.715.346 lei, sumă cu care Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor imobile ce aparțin inculpaților Petcu Victor și SC Vicexpert SRL.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vâlcea, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii