Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Cotele Dunarii sunt in scadere

ro

12 Jul, 2010 16:37 2055 Marime text

Cotele Dunării au scăzut, azi, cu până la şapte centimetri pe raza judeţului Tulcea, chiar şi în aceste condiţii nivelul fluviului în localităţile inundate continuând să stagneze.

Conform informaţiilor furnizate de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ), la Isaccea, Dunărea a scăzut azi faţă de cota înregistrată în ziua precedentă cu şapte centimetri, ajungând la 515 centimetri. La Tulcea, nivelul Dunării a scăzut cu patru centimetri, cota fiind  de 425 de centimetri, iar, la Sulina, nivelul Dunării a scăzut cu doi centimetri, cota fiind de 120 de centimetri.

"În Delta Dunării, vom rămâne la cotele de inundaţie foarte multă vreme, pentru că acesta este specificul zonei, apele descărcându-se foarte greu din incintele inundate", a declarat directorul filialei tulcene a Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, Constantin Lefter. El a mai spus că toate lucrările de îndiguire din Delta Dunării trebuie reconsiderate, pentru ca localităţile din zonă să nu fie afectate de debitul ridicat al fluviului.

Sursa: agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii