Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tractorist, martor la tragedia de la Tuzla "Am auzit strigatele de groaza"

ro

09 Jul, 2010 02:54 2021 Marime text

ion_15794100.jpg"Am auzit strigătele de groază ale militarilor cuprinşi de vâlvătaie", spune Ion Negru, care s-a aflat la numai 30 de metri de avionul morţii. Bărbatul povesteşte pentru adevarul.ro i-a văzut pe cei doi supravieţuitori cum au ieşit din avion şi a auzit strigătele de groază ale celor rămaşi înăuntru.

Tragedia de la Tuzla a avut un martor ocular. Tractoristul Ion Negru se afla pe câmp atunci când avionul Antonov a căzut în flăcări pe câmp.

„Am văzut avionul cum se ridică de pe pistă, chiar de lângă mine şi cum trece pe deasupra mea", povesteşte Ion Negru pentru Adevărul.

„Pilotul a reuşit să-l redreseze puţin, iar avionul a aterizat lin, dar pe burtă, pe câmp. Era cam la vreo 150 de metri de pistă. Îl vedeam din spate, eram la mai puţin de 30 de metri de el. La câteva clipe după ce avionul a atins pământul au izbucnit flăcările. M-am îngrozit, mă gândeam că putea să cadă chiar peste mine şi să mă omoare", a msi spus Ion.

Conform tractoristului, înainte de izbucnirea incendiului, un militar a reuşit să iasă. „Pe el l-au tras de acolo ceilalţi colegi, rămaşi pe pistă, care alergaseră spre avion. Dar nimeni n-a putut să intre în avion pentru că flăcările erau deja înalte de 10 metri. Propagarea focului a declanşat nenorocirea. Dinăuntrul avionului se auzeau strigătele de groază ale militarilor cuprinşi de vâlvătaie. În scurt timp, nu s-a mai auzit nimic.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii