Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde se instruiesc viitorii piloţi marinari în bazele aeriene. Câți militari din Forțele Navale participă la instruire

ro

04 Sep, 2020 07:32 2239 Marime text
  • Au fost vizitate Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc, Baza 95 Aeriană Erou Căpitan Aviator „Alexandru Şerbănescu” de la Bacău şi Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii.

O delegaţie a Forţelor Navale, formată din piloţi de la Grupul 256 Elicoptere şi condusă de contraamiralul de flotilă Valentin Iacoblev, comandantul Flotilei 56 Fregate, a executat, în perioada 1-3 septembrie, o vizită la bazele aeriene în care se instruiesc viitorii piloţi ai marinei, potrivit unui comunicat al Forțelor Navale.
 
Vizita a fost executată cu elicopterul IAR 330 Puma Naval nr 140.
 
Au fost vizitate Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc, Baza 95 Aeriană Erou Căpitan Aviator „Alexandru Şerbănescu” de la Bacău şi Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii.
 
Scopul principal al vizitei a fost cel de informare asupra nivelului de instruire al viitorilor piloţi ai Forţelor Navale, prin discuţii cu instructorii de zbor, cu comanda bazelor aeriene vizitate şi cu ofiţerii de marină aflaţi în pregătire.

 

La Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc, se află, în pregătire pentru Forţele Navale, şase piloţi de elicopter absolvenţi ai Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, dar şi meteorologi sau controlori de trafic.
 
La Baza 95 Aeriană Erou Căpitan Aviator „Alexandru Şerbănescu” de la Bacău şi Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii, se află în perioada de pregătire cei şapte ofițeri de marină, din promoțiile 2014-2017 ale Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, care, pe data de 4 martie 2019, au început cursul de formare ca piloți de elicopter la Baza Aeriană de instruire şi formare a personalului aeronautic de la Boboc.

 
Ei au parcurs până acum modulul pregătirii teoretice în domeniul aviaţiei şi de instruire în zbor pe elicopterul IAR 316 B (Alouette) şi se află acum în perioada modulului instruirii în zbor pe elicopterul IAR 330 Puma Socat, având 63 de ore de zbor alocate fiecărui pilot. Fiecare dintre ei are voinţă şi motivaţie pentru a reuşi.
 
Conform declaraţiilor instructorilor, în acest moment, piloţii se află la un nivel de instruire bun, dau dovadă de seriozitate în pregătire şi depun eforturi pentru a-şi însuşi temeinic cunoştinţele teoretice şi practice care să le permită să acţioneze în siguranţă la manşa elicopterelor.


Programul de instrucţie al celor șapte ofiţeri de marină, care se instruiesc să devină piloţi de elicopter, va continua până spre sfârşitul anului, atunci când va avea loc examenul de brevetare.

După dobândirea „aripilor”, tinerii piloţi vor începe, la Tuzla, pregătirea şi trecerea pe elicopterul IAR 330 Puma Naval, ultima etapă din procesul de formare a lor ca şi piloţi marinari.

Vizita în bazele aeriene a adus şi o premieră pentru Forţele Navale, datorită faptului că elicopterul IAR 330 Puma Naval a aterizat pentru prima dată în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii.

A fost o provocare pentru piloţii marinari de la Tuzla, a fost o misiune de anduranţă pentru elicopterul Puma Naval, o misiune care a necesitat o planificare riguroasă a activităţilor de zbor, studiul caracteristicilor aerodroamelor pe care s-a aterizat.


Chiar dacă prin specificul misiunilor, piloţii marinari sunt antrenaţi să execute misiuni deasupra mării şi de la bordul fregatelor, aceştia au dovedit, o dată în plus, că zborul deasupra uscatului nu înseamnă o misiune pe care să nu o poată executa în siguranţă.

Sursa foto: Facebook/ForteleNavaleRomane
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii