Universitatea Ovidius și ISJ Constanța, mesaje de condoleanțe „Marin Petrișor va rămâne în inimile noastre ca un profesor pasionat, erudit, devotat profesiei de dascăl“
Universitatea Ovidius și ISJ Constanța, mesaje de condoleanțe: „Marin Petrișor va rămâne în inimile noastre„Comunitatea academică a Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) regretă profund trecerea la cele veșnice a profesorului universitar doctor Marin Petrișor, reputat cercetător al graiurilor insulare şi al graiurilor româneşti de tranziţie. Domnia sa a fost decan al Facultății de Litere între anii 1998-2004, Profesor Emerit al UOC începând cu anul 2012, membru al corpului profesoral al Facultăților de Litere și de Teologie, membru fondator al Institutului de Ştiinţă, Cultură şi Spiritualitate din cadrul UOC şi membru al Academiei Oamenilor de Știință din România. Profesor Marinul Petrișor va rămâne în inimile noastre ca un profesor pasionat, erudit, devotat studenților și profesiei de dascăl, o personalitate științifică de excepție a culturii române contemporane. Colegii și studenții care l-au cunoscut, l-au respectat și admirat îi vor păstra veșnica admirație și recunoștință. Ne exprimăm pe această cale toată gratitudinea pentru tot ceea ce a făcut profesorul Marin Petrişor pentru Universitatea „Ovidius” din Constanţa și transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate şi celor apropiaţi“.
Și ISJ Constanța a transmis un mesaj de condoleanțe: „Marin Petrișor va rămâne un mentor“
„Se spune că în viață ne este dat să întâlnim oamenii cu un scop: să ne testeze, să ne învețe, să ne ajute, să ne îndrume... Domnul Marin Petrișor a fost omul și profesorul care a știut cum să ne învețe, cum să aprindă în sufletele noastre pasiunea pentru studiul limbii române și cum să scoată la iveală din fiecare dintre noi, studenți și profesori, tot ce este mai bun și mai frumos. Domnul Marin Petrișor va rămâne în memoria multor profesori din învățământul preuniversiar, absolvenți ai Facultății de Litere din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, drept un mentor, fiind omul și profesorul care a contribuit la edificiul nostru afectiv și profesional. Istoria limbii române și Dialectologia au fost cursuri la care studenții rămâneau fascinați de cultura impresionantă a domnului profesor. Constanța, Dobrogea pierde un mare specialist în dialectologie, care nu a mai putut realiza unul dintre cele mai ambițioase proiecte Arhiva fonogramică a limbilor și dialectelor vorbite în spațiul dobrogean. Marea și ultima călătorie pe care a început-o Domnul Profesor sâmbătă, 10 martie 2018, lasă un imens gol în sufletele profesorilor de limba și literatura română. Dumnezeu să vă așeze sufletul în rândul celor drepți, Domnule Profesor!“
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp