UPDATE - Patronul firmei UTI, cu afaceri prin Constanța, a fost reținut în această seară!
UPDATE - Patronul firmei UTI, cu afaceri prin Constanța, a fost reținut în această seară!
29 Oct, 2015 20:00
ZIUA de Constanta
6351
Marime text
Lovitură de teatru în această seară. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au reținut pentru 24 de ore pe patronul firmei UTI, Tiberiu Urdăreanu. Mâine, acesta va fi prezentat mâine judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Urdăreanu nu a dorit să comenteze jurnaliștilor care erau prezenți la sediul DNA. El a fost audiat mai bine de cinci ore de procurorii DNA.Din informațiile noastre, procurorii anticorupție îl cercetează pentru acte de corupție. De altfel, societatea UTI Grup, condusă de omul de afaceri, a precizat anterior într-un comunicat, că lui Tibriu Urdăreanu ”i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect în legătură cu presupuse acte de corupție. Societatea UTI Grup a pus la dispoziția organelor de cercetare toate documentele solicitate și va colabora în continuare, în mod prompt și transparent, cu autoritățile în vederea stabilirii adevărului, furnizând orice informație ce este solicitată de organele de anchetă".
Reprezentații grupului precizau că nu vor comenta "în acest moment" informațiile care circulă în media, subliniind că punerea în mișcare a acțiunii penale nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
De ce este așa cunoscut numele UTI?
SC Uti Grup SA, conform datelor oferite de Registrul Comerţului, se ocupă cu “activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea” şi îi are drept acţionari persoane juridice pe TIU Holding LTD, din Cipru, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 0.000284% / 0.000284%, şi UTI Holdings BV, din Olanda, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99.999716% / 99.999716%.
Printre persoanele împuternicite se numără Cristian Ionuţ Costea, Ioan Cordoş, Cătălina Georgiana Teodorescu, Tudor Popescu, Carmen Copaci, Mihai Ianciu, Tiberiu Urdăreanu, Mihail Tănăsescu, Adrian Vasile Dragomir, Doina Paula Popescu, Lucia Urdăreanu, Adrian-Răzvan Florea, Oana Corina Roman, Ion Vonica, Mihai Daniel Grădinaru, Constantin Pintilie şi Cristian Ionuţ Costea.
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) a atribuit mai multe contracte societății UTI. De altfel, această firmă bucureșteană a câștigat multe contracte la malul mării.
De exemplu, SC UTI Servicii Portuare SA se numeşte acum, potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului pe 3 august 2015, UTI Servicii şi Mentenanţă SA, cu sediul social în Bucureşti. Firma a fost înfiinţată în anul 2004 şi se ocupă de „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea“. Asociaţi persoane juridice în firmă sunt UTI Holdings BV şi UTI Grup SA, iar administrator este Mihai Popescu.
Potrivit vrajitorul.eu, la finele anului 2013, UTI Servicii şi Mentenanţă SA a înregistrat o cifră de afaceri de 14.592.512 lei, un profit zero şi 38 de salariaţi.
UPDATE1, ora 20.55:
Potrivit unor surse judiciare, afaceristul Tiberiu Urdăreanu a fost audiat la DNA în dosarul EADS. Se pare că numele lui ar apărea în unul dintre denunţurile din acest dosar.
Tiberiu Urdăreanu controlează UTI Grup, companie care a câştigat în acest an, printre altele, contracte cu Metrorex, pentru informatizarea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) şi pentru modernizarea aeroportului din Bacău.
Grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, a realizat dosarul electronic de sănătate, sistemul de plată a rovinietei, sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP).
De asemenea, UTI a câştigat contracte pentru lucrări la magistrala M5 a metroului bucureştean, aeroporturile din Iaşi, Bacău şi Satu Mare.
Grupul a avut şi contracte pentru lucrări la mai multe spitale şi clinici, printre care Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti, Spitalul Municipal din Ploieşti şi Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.
În 2014, UTI a câştigat o licitaţie de 34 milioane de lei organizată de Primăria Capitalei prin care asigură, timp de patru ani, serviciile de întreţinere şi administrare tehnică a echipamentelor şi sistemelor care asigură funcţionarea Arenei Naţionale.
De asemenea, UTI a furnizat cardurile electronice şi echipamentele de control pentru Regia Autonomă de Transport Bucureşti.
sursa foto: youtube
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- sibnet 30 Oct, 2015 07:13 Extra lucru la domiciliu Cautam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time, circa 2-3 ore pe zi. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Detalii la adresa de email: sibnet@usa.com