Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 17 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Hai, moarte, să bem o cafea..." UPDATE4 - Corneliu Vadim Tudor a murit!

ro

14 Sep, 2015 19:15 12776 Marime text
Corneliu Vadim Tudor a fost transportat, astăzi, de urgență la spital, din cauza unor afecțiuni cardiace.  Acesta a fost internat la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei.
 
Potrivit România TV, Corneliu Vadim Tudor a suferit un edem pulmonar acut, iar la scurt timp de la internare, politicianul ar mai fi făcut şi un infarct.
 
Un apropiat al şefului PRM, Marius Marinescu, a spus că supărările acumulate au contribuit la agravarea stării sale de sănătate.

UPDATE4, ora 10.15:

Se pare că înmormântarea va avea loc joi, la Cimitirul Ghencea, acolo unde sunt înmormântații și părinții lui Vadim Tudor.
 
În luna mai, politicianul mărturisea, că ar dori să fie înmormântat într-un loc cu o puternică încărcătură emoţională pentru el.
 

UPDATE3, ora 20.20: 

Unul dintre politicienii care l-au cunoscut pe Vadim Tudor este constănţeanul Gelil Eserghep, un politician român, deputat în Parlamentul României în mandatele 2000-2004 și 2004-2008 din partea PRM Constanța. După plecarea din PRM a devenit membru în Partidul Conservator, iar după un timp a părăsit și acest partid și a devenit președinte al UDTTMR. El nu a putut spune decât "Dumnezeu să-l ierte!", refuzând să comenteze trista veste.
În schimb, Dorel-Constantin Onaca a folosit cuvinte impresionante despre Vadim Tudor. El consideră că vestea trecerii în nefiinţă a lui Vadim este "Dureroasă! Dureroasă! Dureroasă!". Onaca ne-a povestit că Vadim Tudor a ţinut foarte mult la el şi nu era vară în care politicianul trecut să nu treacă și pe la el atunci când vizita Constanța. ”Viața politică ne-a despărțit, dar nu ne-a transformat în dușmani politici. În urmă cu vreo trei ani, m-a chemat la spital, în stilu-i caracteristic, de pamfletar interesant. Este o mare pierdere pentru toți, credeți-mă”, a spus Onaca. El a povestit cum stăteau pe vaporaș cu Mihai Ungheanu, cu Fănuș Neagu, Mircea Micu, şi alţi scriitori de seamă şi Vadim Tudor spunea: și zeii se uită acum în această barcă! Pentru că el era un colos! A pierdut țara un mare patriot. El transmitea ce trăia! Un pamfletar căruia îi tremura efectiv pixul când ieșeau cuvintele așa cum voia sufletul lui, Un om cu o dublă ieșire pe hârtie. Era foarte, foarte sentimental în poezii și foarte tăios în pamflet. În poezii își alinta sufletul și pamfletul îi anima latura critică”. Senatorul Onaca și-a amintit cum avea cum câțiva ani o acțiune pe plajă cu Păunescu și Vadim.
La un moment dat, Păunescu descria apusul, în stilu-I caracteristic, iar Vadim i-a trântit-o scriitorului Adrian Păunescu: ”Tu nu vezi apusul, măi! Tu vezi Răsăritul!”. Onaca povestește că au râs copios. În opinia lui, pentru cei care l-au cunoscut, pentru Eugenia și Lidia, cele două fete ale Tribunului, este o pierdere imensă.
”Acest colos al culturii, prin pierderea lui nu face decât să ne îndurereze”, a încheiat senatorul.
 

UPDATE2, ora 19.27:

Într-o poezie postată în 7 septembrie, vadim vorbeşte cu Moartea.

Ultima cafea
Hai, Moarte, să bem o cafea

Ţi-o fac cu caimac, aromată
Mai leapădă-ţi coasa cea grea
Şi mantia asta ciudată.
 
Te rog să iei loc în fotoliu
Nu mă supără dacă fumezi
După cine eşti, Moarte, în doliu?
De ce tot suspini şi oftezi?
 

E foarte fierbinte cafeaua
Nu te grăbi, că te frigi
Mai lasă-mi pe cer, încă, steaua
Dacă eu am să mor, ce câştigi?
 
Ai venit să mă iei în persoană
Prea mare onoare îmi faci
Din toată specia asta umană
Numai pe mine mă placi?
 
Hai să-ţi ghicesc în cafea
E bine să ştii ce te-aşteaptă
O cumpănă grea vei avea
Dar tu te descurci, eşti deşteaptă.
 
Eşti tot timpul în criză de bani
Aici, te asemeni cu mine
De ce să fim noi duşmani?
Eu te-nţeleg cel mai bine.
 
Lumea te aplaudă de departe
În zvon de corridă, olé!
Fii bună şi-ntoarce-te, Moarte
Să văd: după tine ce e?
 
Acum eşti captivă la mine
Am vrut să-ţi arăt, draga mea
Că nu-mi este frică de tine:
Ţi-am pus şoricioaică-n cafea.


Se pare că citatul său favorit era "Caii destinului ştiu drumul, noi doar ţinem hăţurile" (Goethe)

UPDATE1, ora 19.20:

Corneliu Vadim Tudor (n. 28 noiembrie 1949, București) este un scriitor, politician și jurnalist român. Este fondatorul Partidului România Mare (cunoscut ca PRM) și membru al Parlamentului European. A fost discipolul scriitorului Eugen Barbu. Este cunoscut prin izbucnirile sale temperamentale cu caracter necivilizat, naționalist și xenofob, combinate cu retorica sa de politică dură, atacuri la persoană anonime (publicate în publicațiile sale) și în aparițiile sale pe scena publică.
Studii:
1967 - absolvent al Colegiului Național "Sfântul Sava" din București
1971 - licențiat al Facultății de Filosofie a Universității din București cu o teză despre sociologia religiei
1975 - cursuri la Școala de ofițeri de rezervă din București
1978-1979 - bursa premiului internațional Herder, acordat magistrului său, scriitorul Eugen Barbu; studii de istorie la Viena.
 
Cariera politică
 
Corneliu Vadim Tudor este fondatorul Partidului România Mare.
 
La 15 iunie 2013, a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Național, la care au participat reprezentanții din 24 de organizații județene ale PRM, s-a decis revocarea lui Vadim Tudor și a conducerii PRM, cu 116 de voturi "pentru" și 9 "împotrivă".
 
La data de 15 iunie 2013, Corneliu Vadim Tudor a fost revocat din funcția de președinte al PRM.
 
La 27 iulie 2013, Corneliu Vadim Tudor, fondatorul Partidului România Mare și cel care afirma despre el insuși, "Singurul președinte al PRM sunt eu," a fost exclus din acest partid politic.
 
Magistrații Tribunalului București au decis ca europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor să fie repus în funcția de președinte al Partidului România Mare după ce fusese exclus din partid și înlocuit cu Gheorghe Funar
 
A fost senator în Parlamentul României în perioada 1992-2008.
La alegerile prezidențiale din 1996 a candidat pentru funcția de președinte al României, clasându-se pe locul 5 din 16 candidați.
În 2000, a candidat la Președinția României, ajungând în turul doi, unde a obținut 33,17% din voturi.
În 2004, a candidat la Președinția României și a obținut 12,57% din voturi.
La alegerile prezidențiale din 6 noiembrie 2009, lista PRM pe care a candidat a obținut votul a 540.380 români, adică 5,56% dintre votanți.
 
În 2014, Corneliu Vadim Tudor și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2 noiembrie.
Candidatul Partidului România Mare ocupă ultima poziție pe buletinul de vot.
 
Conform rezultatelor finale ale alegerilor pentru preșidenția României din noiembrie 2014, candidatul Vadim Tudor, Corneliu a obținut în primul tur de scrutin (organizat în ziua de duminică, 2 noiembrie 2014) un număr de 349.416 voturi din numărul total de 9.723.232, terminând pe locul 7 din 14, cumulând circa 3,68% din toate voturile exprimate și validate.
 
La 7 iunie 2009 este ales în Parlamentul European pe lista Partidului România Mare, în nouă luni până în martie 2010 a participat la 15 din 37 de ședințe în plen - prezență de 40,54 %. Prin aceasta a contribuit la plasarea României pe ultimul loc între națiunile reprezentate în Parlamentul European, România având o prezență de 84,46 %. În perioada menționată, Vadim Tudor a vorbit în plenul Parlamentului European de trei ori, dar n-a pus nicio întrebare, n-a făcut nicio propunere de rezoluție, n-a dat nicio declarație scrisă, n-a propus niciun amendament și n-a întocmit niciun raport.
 
A înființat revistele România Mare, în care a continuat politica revistei scriitorului Eugen Barbu, Săptămîna (culturală a capitalei), considerată de mulți critici literari o oficină a Securității, prin care, în anii '70-'80, erau puse în circulație informații provenite din arhivele acestei instituții și erau utilizate la șantajul politic și la contracararea postului Radio Europa Liberă în cadrul proiectului zis Melița și eterul.
 
Actualmente, micul său trust de presă publică revista Politica și ziarul Tricolorul.
 
Vadim Tudor a fost dat în judecată de mai multe ori pentru insultă și calomnie, după publicarea pamfletelor apărute fie sub semnătura sa, fie sub pseudonimul Alcibiade, în revistele România Mare și Politica.
Vadim Tudor a publicat 32 de cărți, din care volume de poezie și publicistică, unele editate și în franceză, engleză și arabă, și a scris piese de teatru.
 
În ultimii ani, Corneliu Vadim Tudor a exclus mai mulți membri care doreau schimbarea doctrinei PRM, printre care: Corneliu Ciontu, Lia Olguța Vasilescu, Daniela Buruiană, Codrin Ștefănescu, Anghel Stanciu, Dorel Onaca, Dan Claudiu Tănăsescu (revenit în PRM în 2009). Cea mai răsunătoare plecare a fost a lui Corneliu Ciontu, considerat unul dintre cei mai de încredere oameni ai liderului PRM. Atât de apropiat încât, în martie 2005, Vadim Tudor s-a retras de la șefia partidului și i-a predat-o lui Ciontu. Șefia acestuia a durat însă mai puțin de trei luni. În iunie 2005, Vadim Tudor a revenit la conducere, iar Ciontu a fost forțat să părăsească atât președinția, cât și partidul. Odată cu el au plecat vicepreședintele Anghel Stanciu și zece parlamentari. După plecarea lui Ciontu, Vadim l-a numit pe acesta în comunicatul de presă prin care declara că l-a dat afară din partid: „electrician pensionar și analfabet”, „care nu știe nici o limbă străină”, ”fost activist PCR la sectorul 5”, „personaj mediocru pe care l-am instalat, provizoriu, în locul meu pentru că nu găsisem altul mai prost printre cei care îmi duceau servieta”.
Pe 27 iulie 2013, Corneliu Vadim Tudor a fost exclus din PRM. Tribunalul București l-a repus pe Vadim Tudor în fruntea PRM.
 
De-a lungul timpului, discursul său împotriva romilor a mers până foarte departe. Ziarul său, „România Mare”, a cerut la un moment dat nici mai mult, nici mai puțin decât exterminarea acestora, alături de „jidani și unguri”.
 
După crima săvârșită de Romulus Mailat în Italia, a declarat: „În ce privește scandalul asasinării soției unui amiral italian de către un țigan originar din județul Sibiu declar în mod răspicat: italienii au perfectă dreptate, așa ceva reprezintă o barbarie fără margini și ne face țăndări imaginea în lumea întreagă. Rog, totuși, să nu se utilizeze cuvântul „român”, fiindcă nemernicul nu e român, ci țigan!”.
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării l-a amendat pe Vadim Tudor cu 3000 de lei pentru că a numit-o „prostituată” în repetate rânduri pe fosta candidată la parlamentare Anca Cârcu. Pe 30 aprilie 2014, Tribunalul București a decis, ca acesta să-i plătească daune de 1.000 de lei și să publice sentința în două publicații: Tricolorul și România Mare.

 

Potrivit unui apropiat al lui Vadim Tudor, MOARTEA PREMATURĂ AR FI FOST CAUZATĂ DE NIȘTE PASTILE CHINEZEȘTI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii