Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 30 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vă vine să credeți? Aproape un miliard de copii, abuzaţi zilnic în lume!

ro

03 Oct, 2015 23:15 1730 Marime text
Experţi internaţionali din domeniul prevenirii abuzului şi neglijării copiilor atenţionează că aproape un miliard de copii sunt abuzaţi zilnic în lume, în timp ce 134 din 1.000 de fete din Uniunea Europeană sunt agresate sexual, iar 229 din 1.000 de minori sunt supuşi abuzurilor fizice. Experţii, reuniţi în cadrul primei conferinţe organizate la Bucureşti de Societatea Internaţională pentru Prevenirea Abuzului şi Neglijării Copilului (ISPCAN), au atras atenţia asupra acestor statistici îngrijorătoare, precizând că doar unu din trei ministere europene se preocupă constant să realizeze astfel de statistici.
 
Aceştia au subliniat că politicile menite să reducă şi să prevină violenţa de orice gen împotriva copiilor există, sunt trasate pentru orizontul anului 2020 şi presupun sprijinul din partea guvernelor şi a fiecărei societăţi în parte.
 
Reprezentanţii unor universităţi din întreaga lume, ai Comisiei Europene şi Consiliului Europei, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, UNICEF, organizaţii neguvernamentale, reţele europene de profesionişti, centre de cercetare de la nivel internaţional au arătat că sunt necesare metode inovatoare de prevenire şi intervenţie, având în vedere că aproape un miliard de copii din toată lumea sunt supuşi, zi de zi, abuzului şi neglijării, în condiţiile în care, în continuare, părinţii consideră că pedepsele fizice sunt o cale normală de a educa tânăra generaţie.
 
Un raport al UNICEF, realizat la nivel global, în 2014, a arătat că urmările acestui tip de tratament de-a lungul vieţii, şi în primul rând impactul psihologic, nu se limitează la individ, costul violenţei împotriva copiilor fiind estimat la şapte trilioane de dolari.
 
Un alt subiect dezbătut la București a fost cel al căsătoriilor minorelor care nu au împlinit încă 16 ani, semnalându-se şi în acest domeniu efectele grave, pe termen lung.
 
Specialiștii au arătat că în ţările în curs de dezvoltare, una din trei fete se mărită înainte de a împlini 18 ani, iar una din nouă - înainte de vârsta de 15 ani. Deşi nici băieţii nu sunt mai puţin expuşi accestui risc, impactul psihologic asupra tinerelor este mult mai mare, pentru că ele sunt mult mai expuse violenţei domestice, pot suferi complicaţii în timpul sarcinii şi la naşterea copiilor, care la rândul lor nu au aceleaşi şanse de supravieţuire comparabil cu cei născuţi din mame adulte.
 
Experţii reuniţi la Bucureşti au precizat că soluţiile constau în educarea părinţilor şi a comunităţii, în pedepsirea aspră a abuzurilor, creşterea nivelului de trai şi o calitate sporită a educaţiei, mai ales în rândul fetelor şi tinerelor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii