Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Văduva lui Jean Constantin i-a dat lui Ionuţ Galani o parte din bunuri

ro

20 Nov, 2010 15:33 1413 Marime text

Gest cu totul neaşteptat din partea văduvei lui Jean Constantin: aceasta a renunţat la albumele cu fotografiile lui, dar şi la diplomele şi distincţiile primite de marele actor de-a lungul anilor şi le-a făcut cadou unui prieten de familie.

Nina Jean, văduva actorului, a donat şi ambarcaţiunea cu care maestrul obişnuia să meargă la pescuit. Toate aceste bunuri au ajuns la interpretul de muzică grecească Ionuţ Galani. "Am primit barca Caliopi, denumită după mama sa. De când trăia, nea Jean spunea că aceasta îmi va rămâne mie. Intenţionez ca sub numele pe care îl are acum ambarcaţiunea să trec şi numele lui Jean Constantin", a spus cântăreţul.

El a mai precizat că Nina, văduva maestrului Jean Constantin, i-a mai dat şi albumele cu fotografiile din viaţa profesională a maestrului, dar şi diplomele şi distincţiile pe care actorul le-a primit în timpul vieţii sale. "Le voi păstra ca pe o comoară. Îmi este foarte greu fără Jean, deoarece eram mai tot timpul împreună", a mărturisit Galani. De altfel, el este cel care l-a găsit fără suflare, în apartamentul din Constanţa, pe Jean Constantin.

"Noi ne întâlneam aproape în fiecare zi. Eu mă plimbam pe malul mării, mai venea tatăl meu de la serviciu şi ne vedeam cu Jean acolo, jos. Cum nu mi-a răspuns la telefon, mi-am dat seama că e o problemă", îşi aminteşte Ionuţ Galani. El a spus că a simţit că ceva nu este în regulă şi s-a dus acasă la actor în data de 26 mai. Din păcate, maestrul nu mai era în viaţă. Avea 83 de ani, iar medicii au spus că a suferit un infarct. Săptămâna trecută, familia i-a făcut parastasul de şase luni. În memoria lui, Nina a ridicat un monument la mormânt.

Sursa: Cancan

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii