Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vâlcea Cătălin Harnagea cere anularea alegerilor în colegiul Bălceşti

ro

01 Dec, 2008 14:31 662 Marime text

Liberalul Cătălin Harnagea a anunţat, astăzi de dimineaţă că va cere anularea alegerilor pentru Camera Deputaţilor în colegiul uninominal Bălceşti, unde a candidat, pe motiv că s-ar fi produs o "fraudă electorală prin desfăşurarea de acţiuni menite să vicieze în mod substanţial rezultatele scrutinului uninominal". Conform legii electorale, o asemenea cerere poate fi depusă până diseară, la ora 21.00, soluţionarea ei fiind în mod exclusiv de competenţa Biroului Electoral Central. Echipa de campanie a candidatului liberal a precizat că solicitarea va fi înaintată în termenul legal, cel mai probabil în după-amiezii de astăzi.

În cazul în care BEC va hotărî anularea alegerilor în colegiul Bălceşti, această decizie ar amâna cu un anumit număr de zile finalizarea procesului electoral în întreaga ţară, până după repetarea scrutinului în acest colegiu. Pe cale de consecinţă, se amână convocarea noului parlament, validarea mandatelor de parlamentar, desemnarea viitorului prim-ministru şi formarea guvernului.

Potrivit biroului de presă al candidatului Cătălin Harnagea, acum două zile, după încetarea oficială a campaniei electorale, în toate localităţile din colegiul uninominal unde a candidat acesta au ajuns în mâinile alegătorilor câteva zeci de mii de exemplare ale unei publicaţii editate de o firmă cu sediul în municipiul Râmnicu Vâlcea.
 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii