Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi care sunt destinaţiile drogurilor ce trec prin ţara noastră şi de unde vin aceste substanţe

ro

02 Apr, 2011 15:00 1225 Marime text

România este o ţară importantă pe harta traficului de droguri de mare risc, spun oficialii. Infractorii folosesc România în special ca punct de tranzit pentru stupefiante.

Stupefiantele care tranzitează România provin în principal din America de Sud. După ce părăsesc teritoriul ţării noastre, drogurile ajung în state din Europa de Vest precum Olanda, Germania, Belgia ori Spania.

În primele trei luni din acest an, poliţiştii de la crimă organizată şi procurorii DIICOT au reuşit să prindă două mari reţele internaţionale de traficanţi de droguri. În ianuarie, doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru că au adus în Europa, prin ţara noastră, aproximativ 500 de kilograme de droguri. Stupefiantele veneau din Columbia de la temutul "Cartel Medelin." A două captură, 150 de kilograme de cocaină, a fost realizată în urmă cu două zile. Drogurile veneau din Bolivia şi aveau ca destinaţie Olanda şi Germania.

Traficanţii au inclus România şi pe o altă rută de trafic de stupefiante: drogurile pleacă din Afganistan, trec prin ţara noastră şi ajung tot în Europa de Vest. Doi cetăţeni americani au fost arestaţi, în luna februarie, la Bucureşti de poliţiştii de la crimă organizată şi procurorii DIICOT. Cei doi încercau să aducă droguri cultivate în Afganistan de rebeli talibani. În schimbul drogurilor, americanii ofereau arme de ultimă generaţie.

România reprezintă şi o piaţă de desfacere pentru traficanţii de droguri, ce-i drept una mai mică. Oraşele recunoscute pentru probleme legate de trafic şi consum de droguri sunt: Bucureşti, Constanţa, Craiova şi Timişoara.

 

www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii